Moğolistan’da başına aldığı bıçak darbeleriyle öldürülen ve bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucu Adidas’ın botuna çok benzer bir bot giydiği ortaya çıkarılan bir kadın mumyası bulundu.

Uzmanlar yaklaşık 1 yıl önce bulunan mumyayı ve eşyalarını analiz ettiler.

 
Kafa travmasının kadının ölüm sebebi olduğunu ortaya çıkaran bilim insanlarının dikkatini kadının kırmızı ve siyah çizgili botları çekti.

 
Bu botları restore ederek tam görünümünü ortaya çıkaran uzmanlar, botların Adidas’ın bir bot modelinin aynısı olduğunu fark ettiler.

 
1 hafta önce Moğolistan’ın Altay dağlarında keşfedilen kadının mumyalanmış vücudu öylesine muhafaza edilmişti ki, bilim insanları muhafaza ettiği sırları açığa çıkarmak için 1 yıla yakın uğraştı. 1000 yıllık mumyanın mezarında bulunan eşyalar arasında at ve koç kafaları, bıçak ve dikiş setine de rastlanıldı.

 
Kırmızı ve siyah çizgileri olan botlar dikkatlice restore edilerek doğal görünümüne kavuşturuldu. 30-40 yaşlarında olduğu tahmin edilen kadın, modern görünümlü botları ve eşyaları sayesinde medyada gündem oldu.

 
Bilim insanları ilk incelemelerde, yüz kemiklerine yapılan bıçak darbelerinin ölüm nedeni olduğunu ortaya çıkardı.

 
Hala mumyanın kesin yaşını bulmak için çalışmalarına devam eden bilim insanları onun 10. yüzyılda yaşadığını düşünüyorlar.