Amerikan Profesyonel Futbol Ligi NFL‘de gözler Super Bowl maçına çevrildi. Şampiyonluk için New England Patriots ile Atlanta Falcons karşı karşıya gelecek. Houston’ın ev sahipliği yapacağı final maçı 170 ülkede canlı yayınlanacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde gözler yılın en büyük spor olayına çevrildi. NFL şampiyonluk maçı Super Bowl’da New England Patriots ile Atlanta Falcons, Houston‘da karşı karşıya gelecek. New England, 9. kez Super Bowl’da mücadele edecek. Patriots bu finallerin 7’sine efsanevi oyun kurucusu Tom Brady ve koçu Bill Bellichick yönetiminde çıktı. Brady – Bellichick ikilisi 5’inci NFL şampiyonlukları için sahaya çıkacak.

Tarihinde henüz şampiyonluğu bulunmayan Atlanta Falcons ise 2. kez Super Bowl’da mücadele edecek. Atlanta, oyun kurucusu Matt Ryan önderliğinde bu sezon son yılların en önemli hücum takımlarından biri haline dönüştü. Ryan’ın normal sezonun en değerli oyuncusu seçilmesine de kesin gözle bakılıyor. Buna karşın New England’ın elinde birçoklarına göre NFL tarihinin en büyük koç-oyun kurucu ikilisi ve deneyim avantajı bulunuyor.

170 ülkeden canlı yayınlanacak final maçı sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yine hayat duracak. Reklam verenler, 30 saniyelik spot reklam için yayıncı kuruluşa 5 milyon Dolar ödeyecek.

Tahminlere göre Amerikalılar maç boyunca 1.2 milyar litreden fazla bira, 5 milyon kilogram cips ve 1.3 milyar tavuk kanadı tüketecek.

Dev maçın devre arasında Lady Gaga sahne alacak. Ünlü şarkıcının Donald Trump‘ın Amerikan Başkanı seçilmesinin ardından politik bir mesaj verip vermeyeceği şimdiden merakla bekleniyor.

NFL’de geçen sezon şampiyon Carolina’yı yenen Denver Broncos olmuştu. 2 finalist bu sezon play-offlara katılmayı başaramadı.