ABD’de Federal Temyiz Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’nın Başkanı Donald Trump’ın yedi Müslüman ülkeye uyguladığı vize ve seyahat yasağını devam ettirme yönündeki temyiz talebini reddetti.

Adalet Bakanlığı, vize ve ülkeye giriş yasağını durduran Federal Yargıç James Robart’ın kararını temyize götürmüştü.

Katıldığı bir galada, karardan duyduğu rahatsızlığı belli eden Başkan Donald Trump, “Ülkenin selameti için biz kazanacağız” dedi.

Trump ayrıca Twitter hesabından, “Yargıcın kararı potansiyel teröristlere ve ülkemizde çıkarları bulunan diğerlerine kapıları açmıştır. Kötü insanlar çok mutlu oldu” ifadelerini yazdı.

Diğer yandan hükumetin vize yasağı durduran mahkeme kararının ne kadar süreceğini kestiremeyen yardım kuruluşları ile söz konusu yedi ülkenin vatandaşı ABD’ye girmek için seferber oldu.

Dulles Havaalanı’nda mağdurlara ücretsiz hukuk desteği sağlayan göç avukatı Ofelia Calderon şöyle konuştu:

“Yargıcın kararının ardından bugün, yarın ve yakın zamanda çok kişinin geleceğinden ümitliyim. Gidişatın ne hızda olacağını bilmiyoruz. Birkaç gün de sürebilir, birkaç hafta hatta aylarca da sürebilir. Kestirebilmek çok zor”

Aldığı karar nedeniyle ülke çapında ve yurt dışında protesto edilen ABD Başkanı Trump, pek çok siyasi liderin de tepkisiyle karşılaşmıştı.

Trump, tepkilere rağmen temyizden istedikleri yönden karar çıkacağından emin olduğunu dile getirdi.