ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçileri ülkenin dört bir yanında gösteri düzenledi.

“Amerika’nın Ruhu” adı altındaki gösterilere yüzlerce kişi katıldı. Organizasyonu yürüten “Main Street Patriots” grubunun lideri Debbie Dooley, Time dergisine yaptığı açıklamada, gösterilerin Trump’a yönelik negative çalışmalara pozitif yanıt vermeyi amaçladığını söyledi.

Dooley, sekiz yıl önce Çay Partisi hareketini kuran isimlerden de biri. Çay Partisi, o dönemde federal kurumların işleyişi ile ilgili endişeleri dile getiriyordu.

“Bu, Çay Partisi gösterisi değil” diyen Dooley amaçlarının herhangi bir şeye karşı olarak olumsuz yaklaşmak değil, olumlu ve neşeli hareket etmek olduğunu ifade etti.

Grubun kurucularından Ralph King de, Cleveland.com internet sitesine yaptığı açıklamada gösterilerin Demokratlar’a karşı olmadığını, Trump’ı kucaklamayan Cumhuriyetçileri utandırmak istediklerini açıkladı. King, Donald Trump’ın önündeki en büyük engelin Cumhuriyetçiler olduğunu savundu.

Berkeley, California’daki gösterinin organizatörlerinden Rich Black de CBS’e konuştu ve geçen ay üniversitede muhafazakar yazar Milo Yiannopulos karşıtı olaylara, ifade özgürlüğü ile yanıt vediklerini belirtti.

Ülkede başkent Washington’dan Hawai’ye kadar 60 kadar gösteri düzenlendi.