Amerika’nın batı kıyısında arabayla gezmenin güzelliğini biliyoruz fakat işte yepyeni bir roadtrip fikri: Amerika’nın doğu kıyısında yeşil yaprakların sarılara, turunculara ve kırmızılara dönüştüğü sonbaharı yakalayıp yaşamak. En güzel yolları sizin için derledik, şimdi yola çıkma zamanı!

Route 3, Maine

Yedi önerimizden ilki, Route 3’ün üzerinde yılın her döneminde ayrı bir güzelliğe bürünen Maine’i görmek. Portland’dan başlayın ve U.S. 1’da kuzeye doğru ilerleyerek uzun, yavaş, güzellik dolu bir yolculuğa hazır olun. Route 3 yolu sizi Mount Desert Island’daki Acadia Milli Parkı’nın etrafında gezdirecek. Buradan kartpostal güzelliğinde manzaralar için Cadillac Dağı’nın tepesine dogru yol alın. Adanın üzerindeki Bar Harbor’da mutlaka ıstakoz yiyin.

Route 100, Vermont

Yaklaşık % 80’i ormanlık olduğundan, Vermont, renklerin değişimini görmek için en ideal eyalet. Killington, Vermont’dan başlayın ve Route 100’de kuzeye, Route 73’e doğru ilerleyin; Mt. Horrid Observation Site’a uğrayın. Vermont diğerlerine göre daha popüler bir yer olduğundan çok da düşünmeden harekete geçmek gerek.

Route 30, New York

Route 30 manzarayla dolu ve diğerlerine nazaran daha uzun bir yaprak dönemiyle övünen Adirondacks’den geçen bir yol. Adirondacks, büyük ve rengarenk ağaçlarıyla olduğu kadar sınırsız doğa aktiviteleriyle de ünlü.

Route 35, Indiana

Indianapolis ve Louisville’in tam ortasında yer alan Brown County State Park sonbaharıyla çok ünlü bir nokta. Hayaletli olup olmadığı hala tartışılan Indiana’nın içindeki Story köyüne de uğramayı atlamayın. Daha uzun bir seyahat için Hoosier Milli Ormanı’nı da listenize ekleyin.

U.S. Highway 441, Tennessee

Tenessee ve Kuzey Karolina boyunca 2,000 kilometre kareyi aşan Great Smoky Mountains Milli Parkı Amerika’nın en büyük ve en güzel ulusal parkı. U.S. Highway 441 bu parkın tam içinden geçiyor ve size yolu bir tam güne uzatacak kadar durup bakılacak manzaralar sunuyor. Gatlinburg’den başlayın ve benzin deponuzun dolu olduğundan emin olduktan sonra güneye doğru ilerleyin.

Highway 61, Minnesota

Bu yolu seçerseniz Eylül ortasından Ekim başına kadar gitmek gerek. Yol boyunca çeşitli milli parklar, şelaler ve yürüyüş parkurlarıyla karşılaşabilirsiniz. En dolu zamanında giderseniz önden otel ayırmayı unutmayın.

U.S. Route 34, Colorado

Bu yol Rocky Mountain Milli Park’ının içinden geçiyor. Denver’dan başlayın, Interstate 70’de batıya doğru ilerleyin. Daha sonra Colorado Route 119 ve 72’de rotayı kuzeye çevirin ve Estes Park’a kadar yol alın.