8 Ekim 2016 Cumartesi günü Harvard Üniversitesi’nde Boston’daki Türk öğrencilere yönelik olarak girişimcilik, inovasyon ve liderlik sertifika programı düzenleniyor.

Boston Başkonsolosluğu’nun girişimleri ve destekleriyle; New England Turkish Student Association (NETSA) ve Dünya Türk İş Konseyi bu etkinlikle Amerika’da yaşayan Türk öğrenciler ile Türk iş adamlarını ve girişimcileri bir araya getirecek.

2015-2016 eğitim/öğretim yılında New England bölgesinde farklı kurumlarda eğitim gören Türk öğrencileri aynı çatı altında toplamak amacıyla T.C. Boston Başkonsolosluğu’nun destekleriyle kurulan NETSA, bir yıl içerisinde dernek statüsü kazanarak genç Türk diasporası adına büyük bir başarıya imza atmıştır. Bugün 200’ün üzerinde üyeye sahip olan NETSA, tamamen Türk öğrenciler tarafından yönetilmekte; her ay düzenlediği çeşitli etkinliklerle kariyerlerinde başarılı Türk profesyonelleri öğrencilerle buluşturmaktadır. 8 Ekim 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek “Girişimcilik Sertifika Programı” ile ilk defa öğrencilere sertifika edinme imkânı sunulacaktır.

Türkiye ve Amerika’da başarılarıyla adlarından söz ettiren konuşmacıların katılımlarıyla dört ayrı panel olarak gerçekleştirilecek ve tüm gün sürecek etkinlik; öğrencileri iş hayatına hazırlamak, karşılaşabilecekleri zorluklar, atmaları gereken adımlarla ilgili yönlendirmelerde bulunmayı hedefliyor.