Çok çeşitli kültürel yapıların yüzyıllardan beri bir arada yaşamalarının ürünü olan Antakya Medeniyetler Korosu, dün gece New York Smithsonian National Museum of the American Indian Müzesi’nde (Amerika Kızıldereli Müzesi) Barış ve Hoşgörü konseri verdi.

NEW YORK – Üç semavi din mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu Boston ve New York’ta konser verdi. Salı günü, Washington merkezli America Abroad Media Galası’na özel davetle katılacak olan Medeniyetler Korosu, insanlığı doğruya ve güzelliğe doğru çekip medeniyetler arasında köprü oluşturmayı amaçlıyor. Farklı mesleklerden farklı kültürlere ve dinlere sahip olan amatörlerden oluşan Koro, medeniyetler arasında köprü oluşturarak evrensel bir dil olan müzikle toplumları bir arada tutma mesajları verdi. Gecede koro Türkçenin yanısıra farklı dil, din ve kültürlerden oluşan birçok eser yorumladı.

New York’ta geçen pazartesi günü yaşanan terör saldırısını unutmayan koronun konserinde, New Yorklular için bir şarkı da yer aldı.

Türkiye’nin bir sanat markası olan Antakya Medeniyetler korosu Amerika direktörü Gülşah Elçin Sevimli tarafından organize edilen konsere New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın ev sahipliği yaptı. New York konseri Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından desteklendi. New York’ta yaşayan Broadway müzikallerinde başarılı çalışmalara imza atan genç çello sanatçısı Temi Hason sunumu ve seslendirdiği ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısı ile Medeniyetler Korosu’na eşlik etti.

NEW YORK 2017 © TURKISH LIFE NEWS

Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, konserin ardından basın mmensuplarına yaptığı açıklamada, Antakya Medeniyetler Korosu’na teşekkür etti.

Koronun verdiği mesajların son derece önemli olduğuna dikkat çeken Yalçın, New York’ta yaşanan terör saldırısının ardından kente gelerek farklı dillerde her dinin mensupları ile barış mesajları vermelerinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Türk toplumu için de bir gurur kaynağı olduğunu dile getiren Yalçın, dil, din ve kültür açısından Anadolu’nun zenginliğini sergilediklerini ve Anadolu’da barış içinde birlikte yaşama kültürünü sanatla gösterdiklerini vurguladı.

Medeniyetler Korosunun Başkanı ve şefi Yılmaz Özfırat da ABD’ye her geldiklerinde başta Türkler olmak üzere Amerikalılara Türkiye’nin bu güzelliklerini taşıdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Özfırat, şöyle konuştu:

“Medeniyetler Korosu olarak tek bir hedefimiz var; insanlara Türkiye’deki bir arada yaşama kültürünü gösterip dünyada akan kanların son bulması. Bunun için hedeflerimiz var; örneğin Kudüs’te bir konser vermek istiyoruz. Hem İsrail hem Filistin hakları varken birlikte bir konser vermek istiyoruz. Bunun yanı sıra bize deseniz ki ‘Suriye’de konser vereceksiniz’, akan kanın son bulması için koşa koşa gider konser veririz. Bu insanların çektikleri acıları bir nebze olsun dindirmek için ‘Bakın işte Türkiye bunu başarabiliyor, herkes başarabilir’ diye göstermek istiyoruz.”