Orta Doğu’nun stil ikonu olarak gösterilen Suudi Arabistan Prensesi Deena Aljuhani Abdülaziz, bugüne kadar pek çok moda haftasına katıldı. Prenses, son olarak, hala devam eden Milano Moda Haftası’nda boy gösterdi.

Suudi Kraliyet Ailesi’nin gelinlerinden Prenses Deena Aljuhani Abdülaziz, Arap kadını algısını yıkan bir moda ikonu.

deena-aljuhani-abdulaziz3

Uzun süre New York’ta yaşayan, Riyad’da D’NA adlı butiği bulunan 41 yaşındaki prenses, bugüne kadar butiği için pek çok moda haftasına katıldı.

Defileleri ön sıralardan izleyen prenses için tasarımcılar bugüne kadar özel tasarımlar yaptı.

MİLANO SOKAKLARINDA

Kara çarşaf giymeyi reddeden Orta Doğu’nun stil ikonu, son olarak Milano Moda Haftası’nda boy gösterdi. Defilelere katılmak üzere İtalya sokaklarını arşınlayan prenses, ülkesinin geleneksel giyim tarzıyla Batı tarzını harmanlayan stili ile dikkat çekti.

Kısa saçlarını örtü ile kapatma gereği duymayan prenses, geçtiğimiz günlerde sona eren New York Moda Haftası’nda da boy gösterdi.

deena-aljuhani-abdulaziz2

KISA ETEK DE GİYİYOR

Suudi prenses her zaman uzun etek ya da pantolon giymiyor. Ülkesinin muhafazakar giyim tabusunu yıkan prenses zaman zaman kısa etekle de defilelerin ön sıralarında yer alıyor.

Ancak Arap kadınları için yine de uzun etek ve elbise öncelikli. Prenses, D’NA adlı mağazasında satacağı elbiseler için tasarımcılardan elbiselerin uzun versiyonlarını hazırlamalarını isteyince markalar da Arap kadınları için özel üretim yaptı.

VOGUE ARABIA’NIN BAŞINA GEÇTİ

Batı ve Doğu kültürünü bizzat üzerinde yaşatan prenses, modaya olan ilgisini moda dergisinin başına geçerek taçlandırdı.
Ekim ayında ilk sayısı çıkacak olan Vogue Arabia’nın yayın yönetmenliğini üstlenen Deena Aljuhani Abdülaziz, haber ilk duyulduğunda “Arap dünyasında 350 milyon insan yaşıyor, bugüne kadar hiç Vogue’ları olmadı” açıklamasını yaptı.