İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısından sekiz ay sonra 46 sanık hakkındaki iddianame kabul edildi. Sanıkların her biri hakkında müebbet hapis isteniyor.

28 Haziran 2016’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda IŞİD tarafından gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kabul edildi.
45 kişinin hayatını kaybettiği silahlı ve bombalı intihar saldırılarılarına ilişkin iddianamede 46 sanık hakkında, “tasarlayarak adam öldürme”, “terör örgütü kurmak ve yönetmek”, “örgütü üye olmak”, “Anayasa’yı ihlal etmek”, “tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs etmek” suçlarından müebbet hapsi isteniyor.
Saldırının detaylarına yer verilen iddianamede, canlı bomba eylemini gerçekleştiren Vadım Osmanov ve Rakhım Bulgarov’un havalimanındaki keşif görüntüleri de yer aldı. İddianamede sanıklardan 16’sının Rus vatandaşı, diğerlerinin ise Çeçenistan, Cezayir, Tunus, Mısır, Suriye ve Türk vatandaşı olduğu belirtildi.
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde saldırganlar önce silahlarla etrafa rastgele ateş açmış ardından üzerlerindeki bombayı patlatmışlardı. Saldırılarda 45 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.