Baharın gelişini karşılamak isteyeceğiniz en güzel 10 yer

Doğanın uyanışına şahit olmak isteyen bahar gezginlerinin en mutlu olacağı 10 yer…

İlkbaharın gelişiyle birlikte grimsi görüntüler mis kokulu renkli seraplara dönüşür.

Doğa uyanır ve insanlar dışarıda çok daha fazla vakit geçirirler. Doğanın uyanışına şahit olmak isteyen bahar gezginlerinin en mutlu olacağı 10 yerleri araştırdık.

1Skagit Vadisi, Washington, ABD

Binlerce ziyaretçi her bahar Lale Festivali için Skagit Vadisine geliyor. Baker Dağı eteklerinde yer alan vadide, baharın gelişiyle birlikte çiçekler iki hafta içinde açmış oluyor ve ortam resimsi bir manzaraya dönüşüyor.

Vadide gerçekleşen festival çeşitlik etkinlik ve aktivitelerle oldukça eğlenceli geçiyor. Skagit Vadisi’ne gitmek için en uygun zaman nisan ayıdır.

2Kiraz Çiçeği Festivali, Japonya

Japonya’nın en ünlü bahar kutlaması mart sonlarından mayıs ortasına kadar gerçekleşir. Sakuralar (kiraz çiçekleri) önce güneyde açar ve sonra kuzeye doğru devam eder.

Japonlar, bu güzel ağaçların altında piknikler ve partiler düzenlemek için parklarda toplanır. Mart sonundan mayıs ortasına kadar etkinlik devam eder. Otobüs veya trenle ulaşım sağlayabilirsiniz.

3Castelluccio, Umbria, İtalya

Bir diğer keşfedilmemiş ve yeni favori yerlerden biri de İtalya’nın ortasında Apenin Dağları’nda kurulmuş.

Kışın kayakçıların da gözdesi olan Castelluccio, ilkbaharda rengarenk açan binlerce çiçekle dolar. Resimsi güzellikteki Castelluccio’ya araba ile gidilebilir.

4Provence, Fransa Provence

Fransa’nın en popüler ve en güzel yerlerinden biridir. Yazları sıcak ve kalabalık olması nedeniyle Provence’yi ilkbaharda ziyaret etmek daha iyi bir fikir.

Ménerbes’te harika çiçekler açan ağaçlar ve tüm Provence’de yayılmış lavanta tarlaları görmeye değer. Provence’e otobüs veya arabayla gidebilirsiniz.

5Hwasun, Güney Kore

Ağaçların rengarenk açan çiçekleri ve berrak suya yansıyan görüntüsüyle Seryang Je Gölü ilkbaharda büyüleyici bir manzara oluşturuyor.

Ayrıca bölgede bulunan yeşil çay tarlaları da ilkbaharda çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Otobüs, tren veya uçakla ulaşım mümkün.

6Palouse Bölgesi, Washington

ABD Geniş buğday ve kolza tarlalarıyla dolu Palouse bölgesi, Toskana’nın muhteşem manzarasını andırıyor.

Vadi, her an değişen ışığı ve rengini yakalama heyacanı yaşayan fotoğrafçılar için gittikçe daha popüler hale geliyor.

7Hitachi Seaside Park, Hitachinaka

Japonya Yıl boyunca turistlerin gözdesi olan Hitachi Seaside Park, ilkbaharda binlerce lale ve nergisle ziyaretçileri büyüler.

Güzel bir yürüyüş, bisiklet turu hatta mangal için en mükemmel alanlardan biri olan park yıl boyu cazip aktivite ve etkinliklere ev sahipliği yapar. Yılın her dönemi keyifle gidilebilir.

8Lale Festivali, Hollanda

Dünyanın en çok lale üreten ülkesi olan Hollanda, renkli çiçek tarlalarıyla doludur. Ziyaretçiler sadece parklarda değil, ülkeyi gezerken gördüğü lale tarlaları boyunca hayran olur.

Çiçeklerin güzelliğine tanık olmak istiyorsanız Hollanda’ya nisan ortasında gitmelisiniz. Ancak eğer kış kısa ve sıcak geçtiyse mart sonu gitmelisiniz. Noordoostpolder, Keukenhof ve ülkenin diğer birçok bölgesinde etkileyici lale tarlalarını görebilirsiniz.

9Columbia River Gorge, Kuzeybatı Pasifik, ABD

130 km uzunluktaki Kolumbiya Nehri boyunca uzanan kanyon, çarpıcı bir güzelliğe sahip. Ancak değişen mevsimler ayrıca cazibe katar. İlkbaharda el değmemiş alanda binlerce ayçiçeği nefes kesici bir manzara oluşturur.

Bakir doğası; etkileyici görüntüsü ve uçurtma sörfü, balıkçılık ve bisiklet gibi çeşitli aktivite imkanlarıyla burası en güzel ilkbahar ortamlarından biridir.

Yıl boyunca gidilebilen bölgeye ayçiçekleri için ilkbahar ve yazın gitmelisiniz.

10Bonn, Almanya

Avrupalılar da Asya’ya ait olan Kiraz Çiçeği Festivali’ni sahiplenmiş. Birçok Avrupa kentinde açan kiraz çiçekleri insanları mutlu ediyor.

Çiçek açan kiraz ağaçları, Bonn’daki bu inanılmaz tünel yolunu oluşturuyor.

Eski şehirde vakit geçiren bölge halkı ve turistler ağaçları hayranlıkla izliyorlar. Genellikle kiraz ağaçları nisanda açar. Düsseldorf, Köln ve yakınlarında yer alan Bonn, en az bir kez görmeye değer.