İspanya’nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan La Rambla’da aracını yayaların üzerine sürdü. Katalonya Özerk Bölgesi İçişleri Bakanı Joaquim Forn saldırı sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 50 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Barcelona polisi olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi.

Polisten atılan son tweette ise şu ifadeler yer aldı:

“Barcelona’nın merkezinde hiçbir barda (rehin) tutulan kimse yok. Bir kişiyi yakaladık ve onu terör zanlısı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Polis attığı bir başka tweette ise La Rambla bölgesinin tahliye edildiğini, bu bölgede yaşayanlara tahliye sırasında eşlik edildiğini aktardı.

İlk sağlık müdahaleleri caddede yapıldı

Yerel saatle 17:05 civarında düzenlenen saldırının ardından bölgedekiler koşarak kaçtı.
Ambulanslar bölgeye akın ederken, alan kordon altına alındı. Sağlık ekiplerinin yerde yatan yaralananlara müdahale etti.

Barcelona polisinin verdiği bilgiye göre kamyonetin sürücüsü saldırının ardından yürüyerek alandan kaçtı. Güvenlik güçleri halen sürücüyü arıyor.

Saldırıyla ilişkili olarak ikinci bir kamyonetin de Katalonya’nın küçük bir kasabası olan Vic’te ele geçirildiği bildirildi.

‘Barcelona’ya gelen buraya uğramadan gitmez’

“Polis ve ambulans sesleri gelene kadar bir olay yaşandığını anlamadım. Mahallede sıkça olur. Çatışma sesi duymadım. Kız arkadaşım arayınca haberim oldu, televizyonu açtım. Siren sesleri öncesi derin bir sessizlik vardı. Sanırım bu insanların çok korktuğunu gösteriyor. La Rambla Barcelona’nın İstiklal Caddesi gibidir. Barcelona’ya gelen turistler buraya uğramazsa olmaz.”

La Rambla’nın yaklaşık 400 metre uzağında oturan Cem Abanazir

‘İki saldırgan Türk restoranına girdi’ iddiası

Reuters haber ajansı ise yerel bazı medya kuruluşlarına dayandırdığı haberinde olayın hemen ardından silahlı iki kişinin bir restorana girdiklerini bildirmişti.

El Periodico da gazetesi attığı bir tweette, “La Boquería’ya yakın La Luna de Estambul adlı Türk restoranında rehineler var, burada saklanıyorlar” iddiasında bulunmuştu.

Ancak yetkililer henüz bu haberleri doğrulamadı.