Başkan Trump Beyaz Saray’ın iletişim direktörlüğüne yeni bir isim getirdi. Trump’ın başkanlık kampanyasında sıkça yanında duran ama adından hemen hemen hiç söz edilmeyen 28 yaşındaki Hope Hicks Beyaz Saray’ın geçici iletişim direktörü oldu. Hicks, Trump’ın göreve geldiği 20 Ocak’tan beri bu pozisyona getirilen 4. isim.

ABD Başkanı Donald Trump yakın çevresindeki danışmanlarını sık sık değiştiriyor. ABD Başkanı son olarak Beyaz Saray’ın iletişim direktörlüğü görevine Anthony Scaramucci’yi getirmişti.

Ancak Scaramucci yemin bile edemeden 10 gün sonra görevden ayrılmak zorunda kalmıştı. Scaramucci’nin boşluğunda Beyaz Saray’ın geçici iletişim direktörü ise 28 yaşında bir kadın oldu.

Trump’ın başkanlık kampanyasına katılmadan önce hiçbir politik deneyimi bulunmayan Hope Hicks son yıllarda talihin yüzüne güldüğü isimlerden.

Göreve geçici olarak getirilen Hicks aynı zamanda Beyaz Saray’ın yeni iletişim direktörünü seçme sürecinde ABD Başkanı Trump’a yardımcı olacak.

Küçük bir kasabada doğan Hicks, Washington’daki birçok görevlinin aksine üniversite eğitimini de dünyanın önde gelen kurumlarından birinde almadı.

Gençlik yıllarında modellik yapan Hicks Ralph Lauren gibi önemli firmalar için çalıştı. Yıllar önce verdiği bir röportajda Hicks kullandığı ifadeler genç kadının kariyerine ilişkin önemli ipuçları taşıyor.

Hicks, Greenwich Magazine’le yaptığı görüşmesinde, “Eğer oyunculuk olmazsa, kendimi politikanın içinde görebilirim” dediğinde sadece 13 yaşındaydı.

Trump ailesiyle 2014 yılında bir halkla ilişkiler şirketinde çalışırken tanışan Hicks, 2014 yılında Ivanka Trump tarafında işe alınarak Trump Organization şirketinin bir parçası oldu.

Üç nesildir halkla ilişkiler uzmanlığı yapan bir aileden gelen Hicks kısa süre içerisinde yakın gelecekte ABD’nin yeni başkanı seçilecek olan Donald Trump’ın güvenini kazandı.

Donald Trump’ın adaylığını açıkladığında etrafında bulunan danışmanlardan bir çoğunun işine son verildi.

Kendi patronları görevden alınsa da Hope Hicks göreve geldiğinden beri basamakları tırmanmayı başarıyor.

Donald Trump’ın “utangaç ama çok başarılı bir kadın” olarak tanımladığı Hope Hicks Oval Ofis’te çekilen birçok fotoğrafta yer aldı.

Hicks yeni iletişim direktörlüğü görevine geçici olarak getirilmiş olsa da ABD Başkanı Trump’ın kendisini yanında tutmaya devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Hope Hicks, Forbes dergisinin düzenli olarak yayınladığı 30 yaşın altındaki en etkili 30 isim listesine de girmeyi başardı.

Beyaz Saray’ın iletişim direktörlüğü görevi Donald Trump’ın göreve geldiği 20 Ocak tarihinden beri 5. kez el değiştiriyor.

Sean Spicer’ın iki kere aynı göreve getirildiği iletişim direktörlüğü koltuğunda şimdiye kadar dört farklı isim oturdu.