Bursaspor – Galatasaray: 0-5

Süper Lig’de son iki maçını kaybeden Galatasaray, Bursa’ya patladı… Peşpeşe aldığı yenilgilerle Şampiyonlar Ligi yarışında uzaklaşan Aslan Bursa’da gol şov yaptı.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray deplasmanda Bursaspor’u 5-0 mağlup etti.

Bursaspor ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmaya her iki takım taraftarları da fazla ilgi göstermedi. Karşılaşmada tribünlerin büyük bölümünün boş olduğu gözlendi. Galatasaraylı taraftarlar da kendilerine ayrılan bölümün yarısını boş bıraktı. Bursasporlu taraftarlar maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırıp, “Adam gibi oynayın, şampiyon olmayın” şeklinde tezahürat yaptı.

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Bursaspor’la deplasmanda oynadıkları maçın ilk 11’inde tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı’na oynanan maçta Hırvat teknik adam, geçen hafta Fenerbahçe’ye 1-0 kaybettikleri derbi maçtaki kadrodan tek değişiklik yaptı. Sakatlığı bulunan Semih Kaya’nın yerine stoperde Hakan Balta görev aldı.

Bursaspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu ise geçen haftaki 11’de 5 değişiklik yaptı. Topçu, yeşil-beyazlı takımın Akhisar Belediyespor ile deplasmanda oynadığı ve 5-1 kaybettiği maçta ilk 11’de sahaya çıkan Erdem Özgenç, İsmail Konuk, Jorquera, Sercan Yıldırım ve Kubilay Kanatsızkuş’u yedek soyundurdu. Mutlu Topçu, bu oyuncuların yerine Ertuğrul Ersoy, Onur Atasayar, Mert Örnek, Faty ve Stancu’ya ilk 11’de yer verdi.

İlk yarıda sahanın tek hakimi olan sarı kırmızılılar oyunu skora da yansıttı. 5. dakikada Bruma’nın kısa şovunda topa son dokunan Ertuğrul meşin yuvarlığı kendi kalesine gönderdi. İlk yarı bitmeden Bruma ile bir gol daha bulan sarı kırmızılılar ilk 45 dakikayı 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda hız kesmeyen Aslan 57. dakikada Ahmet Çalık ve 60. dakikada Podolski ile 2 gol daha buldu. Bu arada gollerin pasını veren Sneijder asist sayısını 13’e çıkardı. Son dakikalada Yasin ile bir gol daha bulan Cim Bom maçı da 5-0 kazandı.

2 hafta sonra kazanan Galatasaray 52 puana çıktı. Kötü gidişi süren Timsah ise 35 puanda kaldı.