Son yılların popüler besinlerinden protein kaynağı chia tohumu lezzetli ve sağlıklı tatlıların da baştacı. İşte birkaç öneri.

Protein ve omega-3 kaynağı chia tohumu, sağlıklı beslenen pek çok kişinin en sık kullandığı malzemelerden biri. Ana yemekten kahvaltılığa, içecekten tatlıya pek çok yiyeceğin besin değerini yükselten tohum ile zararsız ve şekersiz harika tatlılar hazırlayabilirsiniz. İşte chia tohumu ile yapabileceğiniz sağlıklı tatlılar:

Şekersiz ve çok sağlıklı: Chia tohumlu sütlaç

Chia tohumu, azıcık pirinç, süt ve vanilya ile hazırlanan chia tohumlu sütlaç, şekersiz yapısıyla formunu korumak isteyen, şekerden uzak durması gereken kişilerin tatlı ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor. İçindeki vanilya ve süt nedeniyle lezzetlenen tatlı, klasik sütlaca göre kolaylıkla pişirilebiliyor.

Tatlı krizine en iyi çözüm: Chia tohumlu enerji topları

Doğal tatlandırıcılar; hurma ve bal ile tatlanan chia tohumlu enerji topları; içeriğindeki kakao, hindistan cevizi, ceviz içi, yulaf ezmesi ve chia tohumları ile oldukça sağlıklı bir atıştırmalık. Doyurucu özelliğe de sahip topları özellikle tatlı yemek istediğinizde tüketebilirsiniz.

En pratik ara öğün: Chia tohumlu çilekli yoğurt

Hem yoğurt hem de chia sayesinde protein deposu haline dönüşen chia tohumlu çilekli yoğurt, özellikle spor yapanlar için oldukça besleyici bir tarif. Süzme yoğurt, hindistan cevizi ve chia tohumları ile hazırlanan tatlının, arzuya göre içine ya da üst yüzeyine çilek parçaları ekleniyor.

Masum ve hafif lezzet: Muzlu chia puding

Badem sütü ya da inek sütü ile hazırlanabilen muzlu chia pudingi, ıslanınca şişip kıvamlanan chia tohumlarıyla kolayca kıvam alıyor. Muz püresi, bal ve vanilya ile tatlanan lezzet, sağlıklı bir atıştırmalık olarak her öğünde tüketilebiliyor.

Hem doyurucu hem sağlıklı bir kahvaltılık: Chia tohumlu pankek

Klasik pankekten farklı olarak daha sağlıklı malzemelerden hazırlanan chia tohumlu pankek, doyurucu bir kahvaltılık alternatifi. Badem unu, yumurta, süt, muz ve chia tohumlarıyla hazırlanan pankek hamuru, arzu edilen boyutlarda pişiriliyor, ortaya enfes bir lezzet çıkıyor.

Yaz aylarında favoriniz olacak: Chia tohumlu dondurma

Yazın sağlıklı ve neredeyse kalorisiz bir dondurma ile serinlemeyi kim istemez? Chia tohumlu dondurma bu isteğini kolayca karşılıyor. Sadece badem ya da hindistan cevizi sütü, bir miktar chia tohumu ve arzu ettiğiniz meyvelerin püresi ya da biraz damla çikolata karışımını buzlukta dondurarak nefis dondurmalar hazırlayabilirsiniz.