WASHINGTON — Eski First Lady Hillary Clinton, Philadelphia’da düzenlenen Demokrat Parti Ulusal Kurultayı’nda partinin resmen başkan adayı ilan edildi. Clinton, kurultay öncesinde başkan yardımcısı adayı olarak Tim Kaine’i seçtiğini açıkladı. Demokrat Parti’den Virginia Senatörü Kaine, seçim yarışına güçlü ve farklı bir özgeçmişle katılıyor. Harvard Üniversitesi’nde hukuk eğitimi alırken, Honduras’ta Katolik misyonerlere katılmak için eğitimine bir yıl ara veren Kaine iyi derecede İspanyolca biliyor.Kendisini “sıkıcı” olarak tanımlayan Tim Kaine, göze batmayan bir siyasetçi. Hillary Clinton’ın yanında yer alan Kaine artık enerji dolu. Clinton’ın, doğal ve risksiz bir başkan adayı seçtiği söyleniyor.

22 yıldır siyasetin içinde olan Tim Kaine, belediye meclisi üyeliğinden, belediye başkanlığına, sonra da valiliğe ve senatörlüğe yükselmiş.

Minnesota doğumlu Kaine, Missouri Üniversitesi’ni bitirdikten sonra, Harvard Üniversitesi’nde de hukuk eğitimi almış.

Katolik olan Kaine, eğitimine bir yıl ara verip Honduras’taki misyonerlere katılmış. Bu arada İspanyolca öğrenmiş.

Kaine Orta Amerika’da gördüğü yoksulluğun, hayatını değiştirdiğini söylüyor. Kaine hayat arkadaşı Anne ile de Harvard Üniversitesi’nde tanışmış.

Kaine, geçirdiği en zor dönemlerden birinin 2007’de valiyken Virginia Tech Üniversitesi’nde meydana gelen silahlı saldırı olduğunu söylüyor. Dengesiz bir öğrencinin düzenlediği saldırıdan sonra Kaine, Virginia’da akıl sağlığı reformunu gündeme getirmiş.

2008’de Demokrat Parti Ulusal Komitesi başkanı olan Kaine’in adı, o zamanlar senatör olan Barack Obama’nın olası başkan yardımcısı adayları arasında geçmişti.

Mızıka çalabilen Virginia senatörü, seçmenin fikrini değiştirmeyi ve Clinton’ın Kasım’da Beyaz Saray’ı ele geçirmesine yardımcı olmayı umuyor.