“Çok geç diye bir zaman yoktur!..”

Hepimiz mutlu bir yaşam sürmenin yollarını ararız. Fakat ne aşırı mutluluklar, ne de aşırı mutsuzluklar yaşam boyunca bizimle birlikte kalamazlar. Yaşam lunaparktaki ‘Bugi Bugi’ler gibidir, tırmanır iner, çıkar, yine iner, durmasını istemedikçe ivmesi olmadan döner döner durur. Yaşam üzerinde yürüdüğünüz uzun bir çizgiden ibarettir, dün-bugün-yarın, işte insan ömrü bu üç kelimenin uzunluğu kadardır. Bütün yaşamınız, yaptıklarımız ve hayallerimiz bu üç kelimede gizlidir.

“Zamanımız ne kadar dolu görünürse görünsün, daha fazla ayırabileceğimiz zamanımız mutlaka vardır”… Büyük taşları baştan yerleştirmezseniz küçük taşlardan sonra büyükleri hiç bir zaman kavanozun içine koyamazsınız”…

Bu döngüde mutlu olmanın ve başarıya ulaşmanın da sadece birkaç sırrı vardır:
Her gün gülebilmeyi başarmak, yaşama katacak mizahı bulmak, asla pişman olmamak ve bir rüyaya sahip olmak… Çünkü rüyalarınızı kaybettiniz mi ölürsünüz. Herkes bir yılda bir yaş yaşlanır. Bunun için özel bir yetenek yada bilgiye ihtiyaç yoktur. Oysa bir yaş daha büyümek için, mutlak bir şeyler yapmak, üretmek, kendini geliştirecek fırsatları bulmak ve kullanmak gerekir. Biz insanlar, genelde yaptıklarımızdan değil, yapmadıklarımızdan pişman oluruz. Ölümden korkan insanlar, pişman olanlardır… Pişman olmaktan korktukları için onlar, hiçbir şey yapmayanlardır…” Hiçbir şey yapmadan herşeye sahip olmaya çalışmak, herşeye benim demekte zurnadaki delikten büyük değildir.

Sebeplere ve çıkmazlara rağmen yaşama ve zamana dair mücadelemize inat ettik yapabiliriz dedik, ‘çok geç oldu diye bir zamanı’ kabul etmek istemedik. Akıl ve duygu ilişkisi hayatımızın her karesindeki çok önemli ilişkilerden. Bizlerde yaşam serüvenimizde aklımız ve duygumuzla yaşamayı başarmak istiyoruz. O yüzden aklımız ve duygularımız arasındaki ilişkinin, insan olarak bizim kendimizi daha iyi tanımamızda yol gösterici olabileceği gibi bir umudumuz var. Bedenimiz, aklımız, duygularımız ve diğer insanlarla, çevremizle girdiğimiz ilişkilerimizin bizi biz yaptığına inanmak ve güveninize nail olmaya devam etmek istiyoruz. Her zaman çözümün bir parçası olmaya çalışmak, kaybedince problemin parçası olmamak için var olmak diyorum.

“Yapabileceğimiz her şeyi yapmak için asla geç olmayacağını unutmayın…”

Saglık ve mutlulukla kalın…