Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 72. Genel Kurul görüşmelerine katılmak üzere geldiği New York’ta konaklayacağı otelin önünde ABD’de yaşayan Türkler tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı JFK Havaalanında New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Büyükelçi Serdar Kılıç karşıladı.

Otele gelişinde makam aracından inen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kendisini bekleyen Türklerin yanına gitti.

Bu arada ABD polisi tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı, otelin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik eşlik ediyor. Heyette, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer alıyor.

Erdoğan, bugün bu yıl yıkımı yapılan 35 katlı yeni Türk evi ve daimi temsilcilik binasının temel atma törenine katılacak. Yarın ise BM Genel Kurulu’na hitap edecek. Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump gibi pek çok liderle ikili görüşme yapması öngörülüyor.