Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, gecikmeli de olsa yeniden seçilmek amacıyla önseçimlere katılacak partinin önde gelen isimlerine destek vermeye karar verdi.

Daha önce Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ve Cumhuriyetçi Partili Senatör John McCain’e destek vermeyeceğini açıklayan Donald Trump, daha sonra bu kararından vazgeçti, önce Ryan’a, bugün de McCain’e destek vereceğini açıkladı.

Milyarder emlakçı başkan adayının karar değiştirmesindeki en büyük etkenin, anketlerde Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton’un faklı bir şekilde geride kalması olduğu düşünülüyor.

Cuma günü yayınlanan bir kamuoyu yoklamasına göre, Clinton’un Trump’la arasındaki fark yüzde 3’e düştü. Geçen pazartesi bu fark yüzde 8 idi.

Diğer bazı anketlerde Clinton’a verilen desteğin yüzde 48’i bulduğu, Trump’a desteğin ise yüzde 33’e gerilediği görüldü.

Donald Trump, Paul Ryan ve John McCain’in dışında önseçimlere katılacak olan New Hampshire Senatörü Kelly Ayotte’a da destek vereceğini açıkladı.

Cumhuriyetçi Parti’nin iki hafta önce yapılan kurultayından bu yana Trump’ın parti liderleriyle arası açılmaya başladı. Milyarder emlakçının geçen haftaki Demokrat Parti Kurultayı’nda konuşan ve oğlunu 12 yıl önce Irak’ta Amerikan ordusunda çarpışırken kaybeden Müslüman anne-babayla söz düellosuna girişmesi kendisine kamuoyu desteğinde erozyona yol açmış durumda.