Dünyanın En Romantik Adaları

Dünyanın en romantik 20 adasından size uygun olanı seçin ve sevdiğinizle harika bir tatilin tadına varın!

20Büyük Ada, Hawaii

Kirk Lee Aeder/Hawaii Tourism Authority

Kim gökkuşağı ile tanınan bir adada romantizme karşı koyabilir ki? İyi bir manzara yakalamak için Hilo’daki Akaka Şelalesi Eyalet Parkı’na gidin ve birkaç selfie çekmek ve bol renkli arka planlar elde etmek için Kahuna veya Akaka şelalelerine tırmanın. Olmadı “Yanan aşkınızı” Kilauea’daki Hawaii’nin Ulusal Parkı’nda lav sızıntılarını izleyerek kutlayın.Adanın en iyi otellerinden biri Fairmont Orchid’de romantizm paketi; yerel olarak yapılmış losyonlarını, banyo kristallerini ve yatağınız üzerinde kalp şeklinde serpiştirilmiş orkide yapraklarını içeriyor.

19Virgin Gorda, BVI

Trish Drury / DanitaDelimont.com

Britanya Virjin Adaları’ndaki bu adayı oldukça popüler yapan şey şüphesiz ki sahip olduğu bir plaj. Dev kayalar, mağaralar ve havuzlardan oluşan hamamlar, romantik su oyunları için yapılmış gibi görünüyor.
Biraz yalnızlığa mı ihtiyacınız var? Sahilde bulunan ve yedi özel adaya tekneyle ulaşım sağlayan Rosewood Little Dix Bay’da kalabilirsiniz.

18Exumas, Bahamalar

Don Paulson / Jaynes Gallery / DanitaDelimont.com

Bazıları sadece iguanalara mesken olan, 365 küçük adadan oluşan Bahamalar’daki bu takımadalar, size tek başınıza zaman geçirmeniz için müthiş bir ortam sunuyor. Çevrenizde kaç kişi istediğinize bağlı olarak Great Exuma’s Grand Isle Resort’u (Adanın ünlenmiş yüzen domuzlarından çok da uzak olmayan) seçebilir ya da Staniel Cay Yacht Club’da gelişigüzel, direkler üzerine oturtulmuş pastel bungalovları tercih edebilirsiniz.

17Nantucket, Massachusetts

Getty Images

Yabani otları ve rüzgârlı tepeleri ile bu ada, Cape Cod’un kıyılarında bulunan ülkedeki doğal güzelliklerin en iyilerden birisi. Ancak Nantucket’ın hayranları bu adanın güzelliklerinin sadece sörf ve kumdan oluşmadığını, akşam yemeklerinin de özel olduğunu iddia ediyorlar. Plajda geçirdiğiniz günü Straight Wharf’da yerli kılıç balığı veya İspanyol sucuğu ile tatlandırılmış midye partisinde veya Ventuno’da ada pancarlı ve bal ile kaplanmış ördek göğsü ve baharatla salamura edilmiş üzümlerle tamamlayın.

Konaklamak için en romantik yerlerden biri, tahta kiremitle kaplanmış White Elephant. Burası konuklarına öğleden sonra şarap-peynir ikilisini sunuyor. Nevresimleriyle ünlü olan otelde nevresimleri satın alıp eve götürebilirsiniz.

16St. John

Getty Images/Flickr RF

ABD’ye ait bu Virjin Adaları, hem vahşi hem de uygar bir yer olması bakımından okuyucuları adeta kışkırtıyor. Adanın üçte ikisini ulusal park oluşturuyor ve havaalanının yokluğuyla size izinizi kaybettirmiş gibi hissettirirken, yeterli sayıdaki konforlu tatil mekânıyla izole olmuş gibi hissetmenizi de engelliyor. Adada maceracılar için, Cinnamon Koyu sahil şeridi boyunca tırmanış yapmak veya Virjin Adaları Mercan Resifi Anıtı’nda şnorkelle yüzmek gibi pek çok aktivite de bulunuyor.

15Kiawah Adası, Güney Carolina

Getty Images/iStockphoto

Bu ada Charleston’dan 20 dakikalık uzaklıkta kolayca erişebileceğiniz romantik bir izolasyon sunuyor. Aslında burası denizyıldızlarının bolluğu ve genelde insanların olmayışı ile Hawaii haricinde Amerikalılar’ın en çok beğendiği ada. Sonuçta adada tek bir tatil köyü bulunuyor.

Kiawah Island Golf Resort içerisinde konforlu bir otel olan; Sanctuary Hotel yer alıyor. Odalarda derin banyo küvetleri ve özel balkonlar yer alıyor ve aktiviteler arasında gün batımı bisiklet gezileri ve caretta carettaları görmek için karanlık çöktükten sonraki yürüyüşler bulunuyor.

14Fiji Adaları

Mark Conlin / Alamy

Fiji’nin 302 adasından sadece üçte birinde yerleşim var. Hatta bunlardan biri olan Tavarua, kalp şeklinde ve sörfe tutkunu olan gezginlerin ilgisini çekiyor. Eğer konaklamak için romantik bir yer istiyorsanız Matangi Island Resort’u tercih edebilirsiniz.

13St. Bart’s

Richard Broadwell / Alamy Stock Photo

Cüzdanınız için pek iyi olmasa da bu ada, aşkınızı şımartabileceğiniz bir yer. Savurganlığa değer bir akşam yemeği için Jean-Claude Dufour’un Provencal’inden etkilenen, denize nazır L’Esprit Salines gerçekten vazgeçilmez.

Ada yerlilerinin uyuduğu gibi, Le Guanahani’nin begonviller ve özel havuzlar ile donatılmış kulübelerinde konaklayın. Tasarımcıların ürettiği hediyelik eşyalar için (Lacroix, Versace veya Sonia Rykiel gibi etiketleri olan) Stephane & Bernard’a gidin.

12Lanai, Hawaii

Courtesy of Four Seasons

Muhtemelen Hawaii Adaları’nın içinde en az yerleşime sahip olduğu için Lanai, ıssız ada mutluluğunu tatmak isteyenler sayesinde puan kazanmış durumda. Ayrıca volkanik kayaların yarattığı geniş dalga havuzları ile Hulopoe Plajı, Keahiakawelo’nun kırmızı kaya çölleri ve sadece 4×4’lerle erişilebilen, mor salyangozlardan Japon ağlarına kadar kıyıya vuran her şeyi bulabileceğiniz Shipwreck Plajı gibi ilginç manzaraları da mevcut.

11Mikonos, Yunanistan

Paul Panayiotou

Ünlüleri ve zenginleri bir mıknatıs gibi çeken şöhretine rağmen, Cyclades’teki bu Yunan adası, en dostane ada olarak gösteriliyor. Ayrıca birer abide haline gelmiş olan yel değirmenlerinin fotoğrafını çekmek veya Delos’un gizli adalarına günübirlik geziler yapmak gibi eğlenceleri seven kişiler için de oldukça iyi bir puanlamaya sahip.

Bir VIP gibi hissetmek için ahşap kirişli tavanları, taş duvarları, antikaları olan dört villası ve Ege Denizi’ne bakan çardaklarıyla Villa Galaxy’de, beş dönümlük bir arazi ayırtabilirsiniz.

10Anguilla

Getty Images

Britanya’ya ait bu batı Hindistan adası sade güzellikleriyle öne çıkıyor. İnsanlar burayı kaymaktaşı-beyaz kum ve uzun, engelsiz okyanus görünümü de dâhil zengin ve doğal güzelliklerinden dolayı sevmişler.

Yıldızların altında akşamüstü, reggae müziği dinleyerek kendinizden geçmek isterseniz, dalgaların taşıdığı odunlar ve karaya oturan gemilerden yapılmış bir mekan ve bar olan Bankie Banx’s Dune Preserve’e de gidebilirsiniz.

9Harbour Adası, Bahamalar

Getty Images

Burada minik foraminiferlerin (Tek hücreli ve kabuklu deniz canlıları) içine gömülmüş kırmızı kabuklu yaratıklar kuma pembe bir renk tonu verir. Renk şemasının böyle gitmesini istiyorsanız Coral Sands Hotel’in 38 numaralı odasında veya kulübe stili odaları olan Pink Sands Resort’da kalmalısınız.

Yiyecekler, Karayip Adaları’nın en önemli özelliklerinden biri: Mum ışığıyla romantik bir mekanda mükemmel deniz mahsullerini (Ve 800 şişelik şarap mahzenini), şık India Hicks tasarımlı butik otelin ana restoranı the Landing’de bulabilirsiniz. Harbor Adaları’nda aynı zamanda araba kullanımı da yasak olduğu için (Bunun yerine golf aracı kiralayabilirsiniz) burası oldukça sakin bir yerdir.

8Bali, Endonezya

Konstantin Trubavin

“Ye, Dua Et, Sev” ilkesinin ardında yatan “Aşkı” sizlere sunan bu Endonezya adası, gerçekten de gezginler için gözde bir yer. Konaklama seçenekleri oldukça özel. Çekici, renkli ve çevre dostu olan Desa Seni Konaklama Tesisi, pirinç tarlaları üzerinde yer alan tik ağacından yapılmış antika kulübelerden oluşuyor. Gösterişli yaşamak istiyorsanız, pastoral Jimbaran Koyu’ndaki Le Meridian Bali’de konaklayın.

7Kauai, Hawaii

Getty Images/Westend61

Bu Hawaii adası, yalnızca havuzun kenarında tembellik etmek istemeyen âşıkların dikkatini çekiyor: İster Poipu Plajı’nda sörf yapmak, ister Na Pali kıyısındaki Kalalau patikasında tırmanmak isterse de Wailua Şelalelisi’nde su ile oynamak olsun, burada yapılabilecek aktiviteler oldukça fazla. Alternatif olarak özel verandalar, plajlara kolay erişilebilirlik ve kıyıya yaklaşan foklar ile iletişim imkânları sunan Koa Kea Resort’daki butik tarzda olan 121 numaralı odayı deneyebilirsiniz.

6Maui, Hawaii

Beth Dixson / Alamy Stock Photo

30 millik halk plajları ve Lahaina yakınındaki balinaları izlemek ve güneşin doğuşunu görmek için Haleakala’nın tepelerine çıkmanın da dâhil olduğu aktiviteler sayesinde Maui, Amerika’daki en yüksek puanı alan ada. Eğer gün batımını görmeyi tercih ederseniz Keawakapu Plajı’na gidin ve Plajda Sarento’nun batıya bakan yönünde bir akşam yemeği için yer ayırtın. Dünyadaki en romantik hotel spalarından biri olan Fairmont Kea Lani’deki Willow Stream Spa’da, dalga masasında bir masaj ayarlayın.

5Santorini, Yunanistan

Birçok ada üzüm bağlarıyla övünmez ancak bu Yunan adasıyla ilgili gezginlerin en sevdiği şeylerden biri bu. Santo şaraplarından, köpüklü ve taze beyaz Asirtiko şaraplarını Pyrgos kasabasında tadabilir veya Kamari Plajı’nın yakınındaki Koutsoyannopoulos Şaraphane ve Şarap Müzesi’nde roze ve tatlı şarapların tadına bakabilirsiniz.

Gezginler ayrıca Santorini’nin renkli plajlarını, beyaz taşlarla kaplı Vlychadais’i ve kırmızılı kayalar içindeki Kırmızı Plajı da beğeniyorlar. Çocukların olmadığı ve sadece yetişkinlerin kalabildiği bir otel olan Perivolas, uçurum kıyılarına yerleşmiş üç asırlık bir otel.

4Capri, İtalya

Bu İtalyan adası sahip olduğu manzaraları, lezzetli yiyecekleri ve muhteşem arazisi ile gezginlerin aklını çeliyor. Güzel manzaraları keşfetmek için adanın simgesi haline gelen Faraglioni kaya oluşumları ile başlayın. Onlara yaklaşmak için öğlen yemeğinizi Da Luigi ai Faraglioni’de yiyin. Ayrıca restoranın önünde yüzebilir ya da güneşlenebilirsiniz .

Capri otellerinden birisi Avrupan’nın en romantik 20 oteli arasında kendine yer bulmuş: Şamdanlar ve mermerlerle bezenmiş Grand Hotel Quisisana’nın kendine özel Faraglioni kayalarına manzarası da bulunuyor.

3Moorea, Fransız Polinezya’sı

Eğer aktif olarak kalmak önceliğinizse, ada sizin için şnorkelle ve oksijenli dalış için su altı manzaraları sunduğu gibi binicilik ve cip turları da öneriyor.

2Bora Bora, Fransız Polinezyası

Fransız Polinezyası’nda bulunan bu ada, tek başına gezginlerin yanaklarını kızartmak için yeterli. Bora Bora, doğal güzelliklerinden dolayı sıralamanın en üstlerinde yer alıyor. Kristal mavi kıyı gölleriyle şnorkelle dalış için, kano için veya deniz üstü bungalovunuzda pencere varsa, seyre dalmak için mükemmel fırsatlar sunuyor.

Önerimiz Mt Otemanu manzarası ile 100 adet odası bulunan Four Seasons Bora Bora. Ayrıca otelin spası da ziyaret etmeye değer; çiftler için olan uygulama odasında Tahitili siyah inci tozuyla ve yerel vanilya ile masaj yaptırabilirsiniz. Hatta konuklar masaj masasından bile altlarındaki denizin manzarasını görebiliyorlar.

1Maldivler

Maldiv takımadaları, gerçekten kendinizle özel zaman geçirme şansı sunuyor. Adanın yaklaşık 50 hektarını kaplayan One & Only Reethi Rah’da yer ayırtın; burada birçok odanın özel havuzları ve plaja doğrudan ulaşımı mevcut. Adanın bir bakıma Akdeniz ve Asya mutfağını bir araya getiren restoran manzarasının da kaçırılmaması gerek.

TRAVEL+LEISURE