Egosuz yaşayan hayran olunası 8 ünlü

Dünyadaki tüm zenginler ve ünlüler lükse düşkün değil. Basit yaşayan, davranışlarıyla çevresindekilere ilham veren pek çok örnek de var. Sonuçta para ve statü her şey demek değil…

1Köpeğinin pisliğini kendisi temizleyen İsveç prensesi

Son derece varlıklı bir ailede dünyaya gelen 35 yaşındaki İsveç Prensesi Madeleine, bildiğimiz masal prenseslerinden biri değil. Her şeyden önce, eğitimli! Hukuk, bilgisayar, sanat tarihi ve ırk bilimi üzerine okudu. Akıcı bir biçimde İsveççe, İngilizce ve Almanca konuşuyor, ayrıca orta düzeyde de Fransızca biliyor. En önemlisi; bütün bu gücüne, parasına ve yetkisine rağmen ‘sıradan bir insan’ olduğunu unutmuyor. Bu fotoğraf da onun yüceliğini kanıtlayan karelerden biri…

2Dünyanın en yoksul başkanı José Cordano

‘Pepe’ lakabıyla tanınan eski Uruguay lideri Jose Cordano, başkanlık maaşının neredeyse tamamını hayır kurumuna bağışlayarak dünyanın en fakir (ve en cömert) cumhurbaşkanı oldu. José, ayda 263 bin Uruguay doları (yaklaşık 30 bin TL) kazanıyor ve bu paranın sadece yüzde 10’unu kendisine alıyordu. Cumhurbaşkanlığı sırasında küçük bir kulübede oturdu. Temiz su ihtiyacını bir kuyudan çekerek karşıladı.

Hayatı boyunca sahip olduğu en pahalı şey, 1987’de üretilen bir Volkswagen Beetle idi. Mujica’nın hayatı boyunca bir banka hesabı ve borcu olmadı.

3Bisikletle yolculuk eden İngiltere dış işleri bakanı

İngiltere Dış İşleri Bakanı Boris Johnson, halkın huzuruna kravatsız çıkmaktan çekinmiyor. Hatta ‘işe’ (yani parlementoya) giderken üzerine bir spor ceket, kafasına da kask geçirip bisikletine atlamaktan memnuniyet duyuyor. Boris Johnson aynı zamanda bisiklet süren İngilizlerin sayısını artırma kampanyalarının ana destekçilerinden biri.

4Eski komedyen ve taksici, yeni belediye başkanı

Jón Gnarr, İzlanda’nın en büyük şehri Reykjavík’ün eski belediye başkanıydı. Üniversiteye gitmedi. Siyasete atılmadan önce hem komedyen hem de taksi şoförü olarak çalıştı. 2010 yılında kendi siyasi partisini kurdu. Ekibi yaratıcı insanlardan oluşuyordu: Sanatçılar, müzisyenler, komedyenler vs… Herbiri siyasete girmişti! Şaşırtıcı bir şekilde, vatandaşlar yüzde 34,7 oyla onu belediye başkanı seçti.

5Tipik bir ofis çalışanı olarak New York eski belediye başkanı

Michael Bloomberg dünyanın en zengin insanları arasında ama yine de metroya biniyor. Bu fotoğrafta, New York mahallesindeki ofisinin masasında, tipik büro mobilyaları, bilgisayar ekranları, kağıtları, diyagramları ve hatta klavyenin yanında bir kutu fıstık ezmesi görebiliyoruz.

6Milyarder hippi Richard Branson

Sir Richard Branson Virgin Airlines’ın kurucusu. Minik müzik dükkanını 10 yıl içinde dünyaya yaydı, çokuluslu bir işe dönüştürmeyi başardı. Branson canlı ve renkli bir karakter, bu yüzden ona “Milyarder hippi” deniyor.

7Bir Google efsanesi

Sergey Brin, Google Inc’in kurucu ortağı. Ayrıca Google’ın başkanı, milyarder ve en zengin Amerikalılardan biri. Yine de iki odalı bir dairede yaşıyor ve bir Toyota Prius’u çevre dostu bir hibrid motorla kullanıyor. San Francisco’daki Rus Katya’nın kahvesine gitmekten hoşlanıyor ve borsch, Rus mantı ve krep denemelerini öneriyor.

8Milyarları olmayan bir milyarder

Chuck Feeney, Duty Free Shoppers adlı tanınmış bir perakende zincirinin kurucusu. Son 30 yılda parfüm ve sigara satarak dünyayı dolaştı, 7,5 milyar dolar para kazandı. Bu paranın 6.2 milyarlık kısmını, eğitim, bilim, sağlık, medeni haklar ve evde bakım hizmetleri konusunda çalışan The Atlantic Philanthropies fonuna bağışladı. 2020 yılı itibariyle, Chuck Feeney tüm servetini muhtaç kişilere yardım etmek için harcamak istiyor.