Fethullah Gülen Darbeyi Hollywood Filmine Benzetti

Fethullah Gülen Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişiminin askeri darbeden ziyade bir “Hollywood filmine” benzediğini söyledi.

CNN’de yayınlanan GPS programında gazeteci-yazar Ferid Zekeriya’nın sorularını yanıtlayan Gülen, darbe girişimiyle doğrudan bağlantısı olduğuna dair suçlamaları bir kez daha reddederek, olayın uluslararası bir komisyon tarafından derinlemesine incelenmesi önerisini yineledi. Gülen, “Bu suçlamanın 10’da 1’i bile doğru çıksa ‘başımı öne eğip, doğruyu söylüyorlar, bırakın beni götürsünler, beni assınlar’ derim” diye konuştu.

Darbe girişimin ardından binlerce kamu çalışanının görevlerinden ihraç edildiğine dikkati çeken Gülen, “Bu açıkça önceden damgalandıklarını ve bu tür bir operasyon için bir senaryoya ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Gülen, darbe girişiminde bulunanlar arasında kendisine sempati duyanların olabileceğini, eğer varsa bu kişilerin ulusa ihanet ettiğini, kendisinin uzun zamandır savunduğu fikir ve düşüncelere saygısızlık ettiğini kaydetti.

Tüm hayatı boyunca darbelere karşı çıktığını vurgulayan Gülen, “Darbeler insanları böler ve birbirine düşürür. Bu düşmanlık şu anda Türkiye’de olduğu gibi gelecek nesilleri de etkiler. Demokrasiye, özgürlüğe, cumhuriyete karşı darbelere başvuranları lanetliyorum” diye konuştu.

Gülen, “Olanlar askeri darbeden çok bir Hollywood filmine benziyor, sahnelenmiş bir senaryo gibi görünüyor. Zaten planladıkları birşeyi uygulamaya sokmak için zemin hazırladılar gibi anlaşılıyor” dedi.

Türk halkının büyük çoğunluğunun darbe girişiminden Fethullah Gülen’i sorumlu gördüğü yönündeki anket sonuçlarının sorulması üzerine Gülen, “muhalif medyanın tümüyle susturulduğu ve aynı iddiaların tüm medya araçlarından defalarca tekrarlandığı” bir ortamda böyle bir anket sonuçu çıkmasının doğal olduğunu söyledi.

Gülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mesajının olup olmadığı şeklindeki bir soruyu, “Allah’ın huzuruna tüm bu işlediği günahlarla çıkmamasını dilerim sadece” şeklinde yanıtladı.