Geçmiş Oscar’larda en iyi film seçilen müzikal filmler

2017 Oscar Ödülleri için 13 dalda 14 adaylık alan müzikal film ‘La La Land’, Oscar’ın favori filmleri arasında birinci sırada yer alıyor. En iyi film dalında Oscar’a aday olan ‘La La Land’, eğer bu ödülü kazanırsa, Oscar’da en iyi film seçilen ilk müzikal olmayacak. İşte geçmiş yıllarda Oscar kazanan diğer müzikal filmler…


Emma Stone ve Ryan Gosling’in başrollerde yer aldığı müzikal film ‘La La Land’ (Aşıklar Şehri), Altın Küre ve SAG dahil pek çok törenden ödülle döndü. Film, en iyi film, en iyi kadın ve erkek oyuncu dalları dahil, 2017 Oscar Ödülleri için 13 dalda 14 adaylık aldı. 89. Oscar’ın favori filmleri arasında birinci sırada gösterilen ‘ La La Land’, en iyi filmi ödülünü kazanırsa Oscar’da en iyi film seçilen ilk müzikal olmayacak.

İşte geçmiş yıllarda Oscar kazanan diğer müzikal filmler…


‘The Broadway Melody’ (1929)

Oscar ödüllerinin ikinci yılında en iyi film seçildi.


‘The Great Ziegfeld’ (1936)

Broadway’in ‘Ziegfeld Follies’ adlı müzikalinin sinema uyarlaması olan film, 9. Oscar’da en iyi film ödülünün yanı sıra en iyi dans yönetimi ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini de kazandı.


‘An American in Paris’ (1951)

17 dakika boyunca tek bir dansın sürmesiyle akıllarda yer edinen film, 24. Oscar Ödülleri’nde en iyi film seçildi.


West Side Story (1961)

1957 yılı Broadway müzikali ‘Romeo ve Juliet’in sinema adaptasyonu olan film, 11 adaylığı olan 34. Oscar Ödülleri’nde en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri dahil toplam 10 ödül kazandı. Film, Oscar tarihinin en çok ödül kazanan müzikali oldu.


‘The Sound of Music’ (1966)

Tüm zamanların en bgeğenilen müzikalleri arasında kabul edilen film, 38. Oscar’da en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini kazandı.


‘Oliver’ (1969)

12 dalda Oscar’a aday olan film, en iyi film de dahil altı dalda Oscar kazandı.


‘Chicago’ (2003)

13 dalda Oscar’a aday gösterilen film, en iyi film ödülü de dahil toplam altı dalda Oscar kazandı.