Hindistan’da köylüler fillere kazak örüyor!

Hindistan’da filleri soğuktan korumak adına köylüler çok ilginç bir çözüm bulmuş. O da fillere kazak örmek! Şu anda 23 filden sadece 3’ünün kazağı var. İşte Hindistan’da fillere kazak ören köylüler…

Hindistan’da Mathura şehrinde Wildlife SOS Koruma ve Bakım Merkezi, istismardan, sömürüden kurtarılan filler için sığınak imkânı sunuyor. Ama zayıf düşmüş vücuda sahip fillerin bakımı hiç kolay olmuyor.

Wildlife SOS’in kurucularından Kartick Satyanarayan, “Filleri sert kış mevsiminin acı soğuğundan korumak çok önemli. Çünkü bu kadar istismara maruz kaldığı için zayıf ve savunmasız kalan filler, zatürre gibi hastalıklara açık durumdalar.” diyor.

Hindistan renkli kültürü bir kez daha yüzünü göstererek sığınakta bakılan hayvanların soğuk havadan korunabilmesi için ilginç bir çözüm bulunmuş. Fillere kazak örmek! Köylüler sığınaktaki filler için rengarenk kazaklar örüyor.

Filin sığabileceği bir kazağın yapımı ortalama 4 hafta sürüyor. Bu yüzden, şu an sığınaktaki 23 filden sadece 3’ünün kazağı var. Diğer fillerin kazakları örülene kadar battaniye ile soğuk havadan korunması sağlanıyor. Filleri soğuktan korumak için büyük bir hevesle çalışan köylüler bir sonraki kışa kadar bütün fillere kazak örmeyi düşünüyor.