Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC’nin yeni üst seviye akıllı telefonuna dair konsept görüntüler ortaya çıktı. Telefon neredeyse çerçevesiz!

Yıllardır maddi sıkıntılarla boğuşan HTC, yeni nesil akıllı telefonlarıyla durumu toparlamak istiyor. Tayvanlı üreticinin Exon isimli konsepti, önümüzdeki süreçte amiral gemisi tahtına çok farklı bir telefonun çıkacağını kanıtlar nitelikte.

Ünlü tasarımcı Hege tarafından çizilen 5.5 inç’lik akıllı telefon, Samsung Galaxy S8’dekine benzer yüksek bir ekran / gövde oranı sunuyor. Zira telefonun çerçeveleri yok denilebilecek kadar ince. Exon, şu an konsept aşamasında olduğundan dolayı teknik detaylara ilişkin herhangi bir bilgi yok.

Ön kısımda dört farklı hoparlör yer alacağı ve ekranın hemen alt kısmında ise üç farklı düğmenin bulunacağı tahminler arasında. Güç tuşu için sağ kısım ayrılırken, burada bir de deklanşör tuşu yer alıyor. Ayrıca ses şiddetinin ayarlanabildiği fiziksel düğmeler ise sol bölüme konumlandırılmış.

Şimdilik Exon ismiyle anılan bu telefonun HTC U Ultra’dan sonra, HTC 11 şeklinde piyasaya çıkması söz konusu olabilir. Zira artık tepe seviyesinde Samsung Galaxy S8, LG G6 ve Huawei P10 gibi çok kuvvetli rakipler varken HTC’nin bu alandaki iddiasını kanıtlaması için yeni ve üst seviye teknik özelliklerle donatılan bir akıllı telefonu piyasaya çıkarması şart.