İçki Şişelerini Rengarenk Çakıl Taşları Olarak Geri Veren Büyülü Okyanus

Doğanın mucizelerine tanık oldukça, insanlar olarak aslında ne kadar küçük etkilere sahip olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Rusya’da meydana gelen büyüleyici doğa eseri de bu mucizelerden sadece biri. İnsanlığın ortaya çıkardığı çirkinlikleri, doğa o kadar etkileyici bir şekilde bize geri sunuyor ki, utançla hayranlık arasında gidip geliyoruz.

1Rusya’nın Vladivosk kenti yakınlarında bulunan Ussuri Koyu, Sovyetler Birliği döneminde boş içki şişelerinin atıldığı bir çöplük olarak kullanılıyordu.

2Ama doğanın hayranlık uyandırıcı gücü, zaman içinde burayı dünyanın en güzel kıyılarından birine dönüştürdü.

3Çünkü geçen on yıllar içinde Kuzey Pasifik dalgaları, buraya atılan şarap, votka ve bira şişelerini temizledi…

4Ve o cam kırıklarını milyonlarca, rengarenk ve pürüzsüz çakıl taşına dönüştürdü.

5Yıllarca insanların uğramadığı bu bölge, birdenbire turistlerin belirli bir ücret karşılığında ziyaret edebildiği özel bir kıyıya dönüştü.

6Ussuri koyu, keskin cam kırıkları yüzünden bugüne kadar tehlikeli olarak kabul edilmiş olsa da, yetkililer bir süredir özel koruma alanı olarak belirledikleri kıyıyı ziyaretçilere açtı.

7Şimdi bu büyüleyici “Cam Plaj” hem turistler hem de yerliler için oldukça popüler olmuş durumda.

8Bir mucizeyi anımsatan bu göz alıcı fotoğraflara bakınca popülerliğini de anlamak zor olmuyor…

9Üstelik bu olay, okyanusun insanlara yaptığı ilk sürpriz değil. Benzer bir olay Kaliforniya kıyılarında da gerçekleşmişti.

1020. yüzyılda Fort Bragg kentinin insanları, çöplerini uçurumdan aşağı atıyorlardı. Bu çöplerin içinde cam şişelerden tutun da, hurda arabalara kadar birçok şey vardı.

111949 yılında bu fotoğrafların yerinde yığınla çöp manzaraları vardı. Hatta bu çöpleri azaltmak için ateşe verildiği bile oluyordu. Ta ki 1969 yılında yetkililer bölgeyi kapatana kadar…

12Ve yıllar sonra bu terk edilmiş kıyı kendi kendini temizleyerek tamamen küçük, berrak ve renkli camlarla donandı…

13Bize de sadece bu güzelliği hayran hayran seyretmek düştü.