İsveç’in başkenti Stockholm’de bir kamyon insan kalabalığının üzerine sürerek alışveriş merkezine girdi.

İsveç polisi saldırıda 3 kişinin öldüğünü açıkladı. İsveç Başbakanı Löfven tüm verilerin terör saldırısına işaret ettiğini ve bir kişinin gözaltında olduğunu söyledi.

İsveç’in başkenti Stockholm merkezindeki Drottninggatan’da yerel saatle 15.00’te bir kamyon insan kalabalığının arasına daldı.

Kamyon daha sonra bir alışveriş merkezine girerek durdu.

İsveç polisi saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralılar olduğunu duyurdu. Yaralı sayısı ise henüz verilemiyor.

Saldırı sonrası insanların sokakta panik içerisinde kaçıştığı belirtiliyor. Bölgeyi kordon altına alan İsveç polisi vatandaşlardan kent merkezinden uzak durmalarını istedi.

METRO ULAŞIMA KAPATILDI

Güvenlik önlemleri arttırıldı, kentteki tüm metro hatları ulaşıma kapatıldı. İsveç Parlamentosu da önlem olarak boşaltıldı.

Başkent Stockholm’daki ana tren istasyonunun tahliye edilmesi emri verildi.

İSVEÇ BAŞBAKANI: TERÖR SALDIRISINA İŞARET EDİYOR

İsveç Başbakanı Stefan Löfven saldırıyla ilgili bir kişinin gözaltına alındığını söyledi. Başbakan Löfven tüm verilerin terör saldırısına işaret ettiğini de belirtti.

İSVEÇ POLİSİ: OLASI BİR TERÖR SALDIRISI

İsveç güvenlik güçleri olayı olası bir terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini duyurdu.
Aynı açıklamada bölgeden silah sesleri duyulduğuna dair ihbarlar geldiği, ancak bu bilginin teyide muhtaç olduğu bilgisine yer verildi.

Geçtiğimiz yıl Fransa’da ve bu yıl başında Almanya’nın Berlin kentinde araçlarla terör saldırıları düzenlenmişti.