Kaliforniya’da barda silahlı saldırı: 12 ölü

Kaliforniya eyaletindeki bir barda silahlı saldırı meydana geldi. 30 el silah sesinin duyulduğu saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi. Saldırgan da içeride ölü bulundu. Saldırı esnasında barda 200’den fazla insan vardı.

Kaliforniya eyaletindeki “Borderline Bar & Grill In Thousand Oaks” isimli barda silahlı saldırı meydana geldi.

Yerel saat ile 23.20’de meydana gelen saldırı neticesinde 12 kişi yaşamını yitirdi. ABD’li yetkililer saldırgan da içeride ölü bulunduğunu açıkladı. Saldırı esnasında barda 200’den faz insan bulunuyordu.

Saldırının gerçekleştiği barda o akşam üniversite öğrencilerine özel bir etkinlik düzenleniyordu.

Saldırganın kimliği henüz netlik kazanmış değil. Gelen ilk bilgiler saldırganın yarı otomatik bir silah kullandığı yönünde.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, 11 kişi olay sırasında barın içinde, polis ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden polisin emekliliğine 1 ay kaldığı belirtildi.

Polis kaynaklarından yapılan ilk resmi açıklamada 11 yaralı olduğu belirtilmişti.

ABD basınına konuşan görgü tanıkları olay sırasında büyük panik yaşandığını, barda bulunanların sandalyelerle camları kırarak dışarı kaçtıklarını belirtti.

Güvenlik güçleri ve acil durum görevlilerinin olay yerine gittiği, halktan bölgeden uzak durmalarının istendiği kaydedildi.