Kılıçdaroğlu, Erdoğan hakkında açtığı davaları geri çekiyor

Recep T. Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında açtığı davaları ve şikayet dilekçelerinin tamamını geri çekme kararı aldı.

Konuyla ilgili açıklama CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’ten geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davaları geri çekme kararı aldığını hatırlatan avukat Çelik, Kılıçdaroğlu’nun da bunun üzerine harekete geçtiğini söyledi. Çelik, “Genel Başkanımızın talimatıyla tüm davaları ve şikayet dilekçelerini geri çekeceğiz. Bunun için gerekli başvuruları en kısa zamanda yapacağız” dedi.

’15 Temmuz milat olsun’

Erdoğan, konuyla ilgili açıklamasında şunları söylemişti: “15 Temmuz’u, devlet ve millet olarak bir milat haline dönüştüremezsek, yazıklar olsun bize. Bir milat olarak ben bu vesileyle şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkânı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için, siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum.”

Erdoğan’ın ‘affı’ HDP’yi kapsamıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret nedeniyle açılan yaklaşık 4 bin hukuk ve ceza davasından vazgeçilecek. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın davaları geri çekme işlemlerini başlattı. Geri çekilecek davalar arasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli hakkında açılanlar da bulunuyor. Ancak Erdoğan’ın “affı” Halkların Demokrasi Partisi (HDP) yöneticilerine açılan davaları kapsamıyor. Avukat Aydın, Almanya’da Erdoğan’a şiir okuyan sunucu Jan Böhmermann’a açılan davayla ilgili henüz kesin bir karara varılmadığını söyledi.