İngiliz Varkey GEMS Vakfı tarafından verilen geleneksel “Küresel Öğretmen Ödülü“nün bu yılki sahibi Kanadalı Maggie MacDonnell oldu.

Birleşmiş Milletler ve birçok ülkeden üst düzey yetkililerin katıldığı Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrindeki törende Kanadalı öğretmene 1 Milyon Dolarlık ödülü takdim edildi.

Kuzey Kutbu’nun yıllık sıcaklık ortalaması -25 derece olan Inuit bölgesindeki yerlilere son altı yıldır eğitim veren MacDonnell ödülü nasıl değerlendireceğini anlattı: “Hayalim öğrencilerimle birlikte bir çevresel yönetim programı geliştirip Inuit gençlerinin kültürel gelenekleriyle bağ kurmasına yardımcı olmak. Bunun için Varkey Vakfı ile birlikte sonraki bu adımları en iyi şekilde nasıl atacağımızı planlamak için sabırsızlanıyorum.”

Bu yılki törende eğitimci ve öğrencileri de buluşturan farklı etkinliklere yer verildi.

Eğitim süreçlerine dahil edilen birçok interaktif ve modern yöntemin örneklendiği aktivitilere Dubai’den de gönüllü öğrenciler katılıyor: “Küresel Öğretmen Ödülü’nde ilk 10’a giren eğitimcilerin metodları sıradışı. Geleneksel sınıflarda sıralarında oturan öğrencilere sadece konuşan öğretmenlerden farklı olarak yenilikçi yollar bulmuş ve sizi de birşeyler yapmanız için interaktif biçimde eğitim sürecine dahil etmişler.”

MacDonnell’in 20 bin başvuru arasından bu yılın en iyi öğretmeni seçilmesinde Inuit’de marjinalize olmuş sorunlu gençlerle yürüttüğü rehberlik faaliyetlerinin de etkili olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl bu ödülü Filistinli öğretmen Hanan el-Hurub kazanmıştı.