Long Island Türkevi’nde Ebru Sergisi

New York Türk-Amerikan Merkezi’nde sekiz haftalık iki dönem Ebru Sanatı derslerini bitiren kursiyerler ve öğretmenleri Bingül Sevimli eşliğinde karma sergi açtı. Serginin açılışını Amerika’da seçilmiş ilk ve tek Türk Belediye Başkanı Tayfun Selen yaptı.

NEW YORK- Türklerin yoğun olarak yaşadığı New York’un Long Island Bölgesi Amityville Kasabası’nda geçen yıl kendi binasında faaliyete geçen resmi adı New York Türk-Amerikan Merkezi olan ‘Long Island Türkevi’ bölgede yaşayan Türk vatandaşlarına eğitim, kültürel ve sanatsal faaliyetler sunuyor. Hafta sonu Türk Çocuklarına Türk dili, gelenek ve görenekleri, bayram ve önemli günleri Türk öğretmenler eşliğinde ‘Long Island Türkevi’ Okulu olarak hizmet veriyor.

Long Island Türkevi’nde yapılan Ebru dersleri toplam onaltı hafta iki dönem olarak gerçekleşti. Ebru Sanatı dersleri ‘Long Island Türkevi Okulu’ görsel sanatlar öretmeni ve Ebru Sanatçısı Bingül Sevimli tarafından gerçekleşti. Derslerde Ebru sanatının geleneksel geçmişi teorik ve pratikleri kursiyerlere verildi. Kursiyerlere ait elliden fazla eser sergilendi.

Sergisi’nin açılışını New Jersey eyaletinin Chatham Bölgesi Belediye Başkanı Tayfun Selen yaptı. Selen yaptığı konuşmasında ‘Bugün burada yapmış olduğunuz hizmetin çok değerli ve anlamlı olduğunu düşünüyorum, ortaya çıkan eserlerde emek ve göznuru olduğunu görüyor Ebru kursunu başarı ile tamamlayan hanımlarımızı tebrik ediyorum’ diyerek devam etti, ‘Vatandaşlarımız Amerika’da seçilmiş ilk ve tek Türk Belediye Başkanı olmam nedeniyle gurur duyduklarını ifade ediyorlar, bende gururluyum fakat bir taraftan da üzülüyorum çünkü bunu daha önceleri başarabilirdik şimdi onlarca seçilmiş önemli mevkilerde Türkleri konuşuyor olabilirdik, diliyorum bugün buradaki çocuklarımız ve gençlerimize örnek olup yıllar sonra ilk ve tek değil daha farklı sayıları telaffuz ediyor oluruz.’ dedi. Selen sergi sonrası vatandaşların sorularını da cevapladı.

New York Türk Amerikan Merkezi Dernek Başkanı Erol Akyürek

New York Türk-Amerikan Merkezi Başkanı Erol Akyürek merkezdeki ilk serginin açılışını gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu ifade ederek, toplumun ve gelecek nesillerin biraraya gelmesinin değerli ve önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkevi’nde gerçekleşecek etkinliklerin üzerine eklenerek devam edeceğini ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Gelecek nesillerin kendi özünü unutmamalarına önem vererek bu yola çıkttıklarını kısa zamanda hizmet vermeyi başardıklarını ifade etti.

Eserler sergiye katılan davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Satılan eserler Long Island Türkevi Okulu’na bağışlandı.