Michelle Obama: Melania Trump benden yardım istemedi

ABD’nin önceki First Lady’si Michelle Obama, Laura Bush’un kitabından bir sayfa ayırıp Melania Trump’a tavsiyede bulunmak için ulaştığını ancak Trump’ın kendisine yanıt vermediği itirafında bulundu.

ABD’nin önceki First Lady’si Michelle Obama, Beyaz Saray’a gittiğinde yararlandığı Laura Bush’un kitabından bir sayfa ayırıp Melania Trump’a tavsiyede bulunmak için kendisine ulaştığını, ancak Trump’ın kendisine yanıt vermediğini söyledi.

Katıldığı bir TV programında konuşan Obama, “Bayan Trump, First Lady rolünü yerine getirmek için güçlü ve bağımsız bir kadın. Herhangi bir konuda tavsiyeye ihtiyacı olursa Beyaz Saray’daki profesyonel ekipten yardım alacaktır” dedi.

İlham veren hikayesini kaleme aldığı Becoming kitabıyla gündemde olan Obama, kitabının tanıtımı için katıldığı programda “Bir telefon uzaklığındayım” ifadesini kullandı.

Melania Trump’ın First Lady’liğini yorumlamak istemediğini belirten Obama, “Bence her first lady bu işe farklı yaklaşıyor” dedi.

Obama ayrıca, kadınları güçlendirmek ve cesaretlendirmek adına kaleme aldığı kitabında yaşadığı gebelik kaybını anlattı.

“Barack ve benim için kabullenmesi çok zor bir durumdu. Deliler gibi aşıktık, çok mutluyduk ama birbirimize duyduğumuz bu sevgi çocuk sahibi olmaya yetmiyordu. Kahroluyorduk derken hamile olduğumu öğrendim. Sevincimiz kısa sürdü çünkü düşük yaptım” diyen Obama o dönemde çok yalnız hissettiğini itiraf etti: “Eksik ve işe yaramadığınızı hissediyorsunuz.”

Bu tabunun yıkılması için yazdığını söyleyen Obama, kadınların sessiz kalmaması gerektiğini savunarak “Kendinizi suçlamayın!” diye seslendi.

Gebelik kaybından yıllar sonra Obama tüp bebek yöntemiyle hamile kalmaya karar verdi. Şimdi Obama çiftinin biri 20, diğeri ise 17 yaşında iki kızı bulunuyor.