MØ’dan yeni klip

Dinleyenleri bir rüyadaymış gibi hissettiren sesi ve renkli synth melodileriyle dolu üç albümüyle, en sevilen yeni electro-pop şarkıcısı Karen Marie Ørsted…


Bir süre önce yazın en çok dinlenecek şarkılarından biri olacağı düşünülen şarkısı Final Song’u yayınlayan MØ, şarkının Kaliforniya’da çekilen klibini yayınladı! Yakında Major Lazer ve Justin Bieber ile birlikte yeni bir parça çıkaracaklarını söyleyen MØ, Danimarka’dan çıkan en ünlü şarkıcı olma ünvanını da mutlulukla taşıyor!

Karen-Marie-Orsted
‘Ø’ harfinin dünyanın tüm klavyelerine eklenmesini sağlayacağa benzeyen synth-pop’un yükselen yıldızı MØ (Karen Marie Ørsted)

MØ, diğer adıyla Karen Marie Ørsted, son zamanlarda pop müzik dünyasında eksikliği hissedilen ‘Girl Power’ı geri getirmeye kararlı bir sanatçı olarak tanımlanıyor. Her geçen gün synth-pop’un yeni kraliçesi olmaya daha da yaklaşan 26 yaşındaki MØ, hip-hop ve punk tavrını buluşturan karmaşık parçalarla yola çıktı, zamanla çok daha oturaklı bir elektronik pop tarzına yöneldi. Asi tavrından ödün vermeden oluşturduğu elektronika esintili parçalarıyla NME, Pitchfork, Hypertrack gibi prestijli müzik yayınlarının dikkatini çekti. Yayımladığı ‘Bikini Daze’ EP’si ve Sony Music’ten yeni çıkan ‘No Mythologies to Follow’ albümüyle hayli olumlu eleştiriler alan MØ, sıradışı ses rengi ve aykırı sözlerle bezeli elektronik parçalarıyla festivalcileri coşturacak.

Oh Land de New York ’ta yaşayıp çalışan bir İskandinav prensesi. Esasen dans eden ve bir bale kariyeri hedefleyen şarkıcı, 16 yaşında geçirdiği talihsiz bir kaza dolayısıyla dansı bırakmak durumunda kalsa da bunun etkileri onda olumsuz olmamış. Operacı annesi ve piyanist babasının genlerini taşıyan Oh Land, New York’a taşındıktan sonra Hot Chip, Beyonce , Depeche Mode isimlerinin prodüktörleriyle çalışmaya başlamış ve müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş. Dinleyenleri bir rüyadaymış gibi hissettiren sesi ve renkli synth melodileriyle dolu üç albümüyle, en sevilen yeni electro-pop şarkıcısı olma yolunda hızla ilerliyor.

Final Song
Karen Marie Ørsted

Kimdir? MØ

Karen Marie Ørsted 13 Ağustos 1988’de Odense doğdu. Danimarkalı pop şarkıcısıdır. Kendi imkanları ile hazırladığı “Pilgrim” parçası ile sosyal paylaşım sitesi YouTube’da popülerlik kazandı. Daha sonrasında yapımcıların dikkatini çeken MØ küçük festivallerde ön grup olarak sahneye çıktı. Diplo, Major Lazer, Iggy Azalea, DJ Snake gibi sanatçılarla çalışmalarını sürdürmektedir.DJ Snake ve Major Lazer ile ortak çalışmaları olan “Lean On” şarkısı YouTube’da rekor dinleyici sayısını bulmuş, Ocak 2016’da 1 milyar izlenme sayısına ulaşmıştır.