Ne bir reklam filmi ne de sanat performansı…

Sanatseverler New York Metropolitan Müzesi ve Modern Sanat Müzesi’nde egzersiz derslerine başladı. Bu, müzede zaman geçirmenin bir başka şekli olarak yorumlanıyor. Çıkış amacı: Fiziksel aktivite sanatın tadını artırabilir mi?

Hem sanat eserlerini seyreden hem de spor yapan grup, Rodin’in, El Greco’nun, Rauschenberg’in eserleri arasında disko müziği eşliğinde dans ediyor ya da yoga hareketleri yapıyor.

Müze ve Monica Bill Barnes Dans Şirketi işbirliği sonucu müze içerisinde sabah egzersizlerinin yapıldığı projede, şirketin sanatsal direktörü Monica Bill Barnes ve dans partneri Anna Bass koreografileri yönetiyor; şirketin yaratıcı direktörü Robert Saens de Viteri de onlara yardım ediyor.

45 dakika süren müze egzersizleri, 35 galeriyi kapsayan bir alanda yapılıyor. Özellikle müze halka açılmadan önce sabah saatlerinde gerçekleştirilen egzersiz dersleri hakkında Monica Bill Barnes, “İnsanlara müzik dinlerken, zıplama ve çömelme hareketleri yaparken, resimleri izleme ve kişisel bir iletişim kurma fırsatı sağlıyoruz” dedi.

Müze egzersizlerinin amacı, sanat eserleri arasında interaktif bir yolculuk yapmak, sanatın tadını sporla birleştirmek olarak açıklanıyor.