NEW YORK – ABD’nin New York eyaletine bağlı Queens kentinde öğle namazının kıldırdıktan sonra evine gitmekte olan Bangladeşli bir imam ve arkadaşı uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Bangladeşli imam ve arkadaşının katilinin robot fotoğrafı. Photo by AP
Bangladeşli imam ve arkadaşının katilinin robot fotoğrafı. Photo by AP

Olayın ardından 55 yaşında olduğu belirtilen Maulama Akomjee adlı imamın yakınları ve Müslüman dernekleri temsilcileri olayın meydana geldiği Al-Furqan Jame mescidi önünde toplanarak, saldırıyı protesto etti:
“Maalesef bu saldırılar İslam’ı ve Müslümanları düşman olarak gösteren Trump ve Giuliani gibi kişilerin yaptıkları kötülüğün sonucudur.”

“Müslüman olmanız ya da inançlı bir kişi olmanız gerekmez. Sadece vicdan sahibi olmanız yeterli. Düşünün babanız sebepsiz yere vurularak öldürülüyor. Sonra sessiz kalmayı bırakıp, çıkıp şunu söyleyebiliyorsunuz, Hepimizin bu olanlarda sorumluluğu var.”

Al-Furqan Jame mescidi imamı Maulama Akonjee. Photo by SHAHIN CHOWDHURY VIA AP
Al-Furqan Jame mescidi imamı Maulama Akonjee. Photo by SHAHIN CHOWDHURY VIA AP

New York Polisi 30-40’lı Yaşlardaki Şüpheliyi arıyor

New York Polisi Pazar günü erkek şüphelinin bir resmini yayınladı. Şüphelinin 30-40’lı yaşlarda, sakallı ve gözlüklü olduğu belirtiliyor.

Polis, görgü tanıkları ve güvenlik kameralarını kullanarak şüphelinin profilini çıkardı. Görgü tanıkları şüphelinin siyah gömlek ve mavi şort giydiğini belirtti.

New York Times’ın haberine göre Akonjee saldırı sırasında 1000 dolar taşıyordu, para saldırıdan sonra da çalınmadı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio adına yapılan açıklamada da Blasio’nun soruşturmayı yakından takip ettiği kaydedildi ve New York polisinin adaleti sağlayacağı vurgulandı.

Photo by REUTERS
Photo by REUTERS

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Yöneticisi Afaf Nasher tarafından yapılan açıklamada da öldürülenler için “çok sevilen insanlardı” ifadeleri kullanıldı.

Haziran ayında Orlando’da gece kulübüne düzenlenen saldırı sonrası Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi, Müslüman toplum liderlerine camilerde güvenliğin artırılması çağrısında bulunmuştu.

New York polisi olayla ilgili soruşturma başlatırken, olayın nefret saldırısı olduğunu gösteren bir emare olmadığı belirtildi. Bangladeş Dernekleri ise saldırının “nefret suçu“kapsamında ele alınmasını istiyor.