SONY Interactive Entertainment
PlayStation


Oyun tutkunlarının uzun süredir hakkında yorumlar yaptığı ve merakla beklediği PlayStation 4 oyunu No Man’s Sky’ın çıkış tarihi bir süre ertelenmişti ama artık roketinizi hazırlayıp uçuşa hazırlanabilirsiniz.

Hello Games tarafından PlayStation 4 ve Microsoft Windows için geliştirilen oyun kemik bir kitleye çoktan ulaşmış durumda.

No Man’s Sky oynarken, birinci şahıs bakış açısından bir keşifçi olarak oynuyorsunuz. Bir gemiye sahipsiniz ve düşmanları vurabilme, kaynak bulabilme yeteneğiniz var. Keşfedilecek milyonlarca gezegenden her birinin kendi coğrafyası ve kendi canlı formları var. Bu içerikten dolayı milyonlarca oyun tutkunu, dört gözle oyunu bekliyor.

Hello Games’in sunduğu bu uzay keşfinde keşfedilecek gerçekten çok fazla galaksi ve gezegen bulunuyor. Tam olarak kaç tane diye soracak olursanız cevabı 18 kentilyon!

Bu sayı sizi şaşırttıysa bir de bunu yazıyla ifade edelim: 18,446,744,073,709,551,616. Sadece devasa bir oyun değil, astronomik…

Yolculuk zamanı

No Man’s Sky tamamen macera dolu bir seyahat hakkında. Tam olarak evrenin sınırında başlıyorsunuz ve merkezine gitmeye çalışıyorsunuz. Neden mi? Henüz nedeni hakkında net bir fikrimiz yok. Ama iki uzaylı grubun söylediğine göre güzel şeyler var. Gerçekten de keşfedilmeyi bekleyen ciddi derecede büyük bir galaksi var.

İlk olarak, bozulmuş olan uzay geminizi takip etmelisiniz. Bu dünya tamamen alien flora ve faunasıyla dolu ve her bir bitki ya da kaya siz maden aletinizle dokunduğunuzda parçalanarak ihtiyacınız olan madene dönüşüyor.

Şu ana kadar kulağa basit geliyor olabilir ama dağları aşmanız ya da suya dalmanız da gerekiyor. Çünkü nadir bulunan elementlere ulaşmak o kadar da basit değil. Yürüyerek zaman kaybı yaşamamanız için bir de jet pack kullanarak etrafı daha hızlı kolaçan edebiliyorsunuz.

Merhaba dünyalı!

Keşfedeceğiniz her dünya, sıcak ya da soğuk, düz, dağlık ya da ormanlık gibi kendi ekosistemine sahip. Dünya’ya benzer gezegenleri bulabilmek için biraz daha fazla keşif yapmanız gerekiyor. Tabii eğer varsa…

Alienlarla karşılaştığınızda onlarla konuşmamak size bir fayda sağlamıyor. Bu yüzden birkaç alien anadilinden birkaçında uzmanlaşabilirsiniz. Öğrendiğiniz yeni kelimeler sözlüğünüze ekleniyor ve daha sonra işinize yarıyor.

Yeni gezegenleri keşfedin

Oyunda iyi olan şey, tek bir gezegende sıkışıp kalmak zorunda olmayışınız. Bir kez uzay geminizi tamir ettiğinizde, istediğiniz zaman arkanıza bakmadan uzaklaşabilirsiniz. Zaten oyunun sahip olduğu güzel görseller, sizde sürekli keşif yapma hissi uyandıracak.

Gezegenlerin savunması

Keşfedilen tüm gezegenler Sentineller denilen robot gardiyanlar tarafından korunuyor ve topladığınız her maden için sizi durdurabiliyorlar. Eğer yanlış bir hamle yaparsanız, sahip oldukları lazer silahları size doğrultuyorlar. Bu uyarı sinyalindeki hareket bir ya da iki kez sorun yaratmıyor.

Kendi yolunu seç

Oyundaki çeşitlilik, oyuncuları tekrar tekrar No Man’s Sky’a döndürecek gibi görünüyor. Oyunun tek bir oynama şekli yok ancak herkesin hedefi aynı: bu evrenin merkezine ulaşmak ve bunu nasıl yapacağınız tamamen size kalmış. Diğer uzay oyunları da aslında benzer hedefler içeriyor ama bu oyundaki algoritmik olarak yönlendirilen gezegenlerde her bir adımda eşsiz şeyler keşfedebiliyorsunuz.

Kuzey Amerika’da 9 Ağustos’ta PS4 ve PC platfomlarında satışa çıkan No Man’s Sky, Avrupa’da 10 Ağustos ve İngiltere’de 12 Ağustos tarihlerinde oyun severlerle buluştu.