Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında telefonlarının Beyaz Saray’ın emriyle dinlendiğine dair iddiasına Barack Obama’dan cevap geldi.

Obama’nın sözcüsü Kevin Lewis, ne başkanın ne de Beyaz Saray’dan başka bir yetkilinin herhangi bir Amerikan vatandaşının telefonlarının dinlenmesi emrini vermediğini belirtti ve iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Obama’yı şahsına yönelik telekulak skandalına imza atmakla suçlamış ancak iddialarına herhangi bir delil göstermemişti.

Amerikan basını, Trump’ın, Rusya ile ilişkilerin tartışıldığı bir dönemde gündemi değiştirmek için telekulak iddiasını ortaya attığı görüşünde.

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn Rus büyükelçiyle yasa dışı görüşmelerinden dolayı istifa etmiş, Adalet Bakanı Jeff Sessions’ın da beyanlarının aksine seçim kampanyası sırasında Rus büyükelçiyle iki kez görüştüğü ortaya çıkmıştı. Sessions, Rusya – Trump soruşturmasından çekilme kararı almıştı.