“Osmanlı subayı” ABD’de Mart’ta vizyonda

Hollywood’dan bir Osmanlı hikayesi geliyor; Osmanlı subayı, Türk- Amerikan ortak yapımı bir film.Amerikalı hemşire ile Osmanlı subayı arasındaki aşkı anlatıyor. Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem’in de oyuncuları arasında olduğu film Amerika’da 10 Mart’ta vizyona girecek.

Film birinci dünya savaşı yıllarında, Van’da geçiyor. İdealist bir Amerikalı hemşire ile Osmanlı subayı arasındaki aşkı anlatıyor.

Ana hikaye ülkesinde adaletsizliklerden dolayı hayal kırıklığına uğrayan ABD’li doktor Jude ile tanıştıktan sonra onun görevi gereği Osmanlı İmparatorluğu’na gitmek zorunda kalan idealist hemşire Lillie’nin Jude ve Osmanlı subayı İsmail ile yaşadığı aşk ikilemi.

Filmde Osmanlı subayı İsmaili Game of Thrones dizisinden Hollandalı aktör Michiel Huisman canlandırıyor. Amerikalı hemşireyi de İzlandalı aktris Hera Hilmar. Schindlerin listesi filmiyle tanınan 73 yaşındaki Oscar ödüllü Ben Kingsley bu filmde Amerikalı bir doktoru oynuyor..Bir diğer oyuncu Black Hawk Down ve Pearl Harbor filmleriyle tanınan Josh Hartnett.

Jeff Stockwell’in senaryosunu yazdığı filmde, Haluk Bilginer “Halil Bey” rolünde. Selçuk Yöntem de “Melih Paşa” rolüyle ilk defa bir Hollywood filminde yer alıyor.

Film, dev prodüksiyonla dikkat çekiyor. Sahneler Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’daki Stüdyolarda inşa edilen 300.000m2’lik setin yanı sıra Kapadokya, Kayseri, Niğde ve İstanbul’da çekildi. Osmanlı subayı amerikada 10 Mart’ta vizyona girecek.