Seyahat etmek, yeni keşifler ve yeni heyecanlar demektir. Keşfetmenin vereceği mutluluğu sonuna kadar yaşayabileceğiniz saklı güzelliklerle dolu şehirlere mutlaka göz atmalısınız.
Gün geçtikçe dünya küçülüyor ve her geçen gün daha fazla insan yolculuk yapıyor. Dolayısıyla yapılan seyahatlerin çehresi de değişmeye başlıyor. Günümüzde tatil amaçlı seyahatlerin bin bir türlü çeşidi var. Kimisi en parlak güneşi, en beyaz kumu, en temiz denizi ararken; kimisi de en ilginç heykelleri, en ürkütücü mağaraları ya da en eğlenceli parkları arıyor. Artık herkesin gitmeyi istediği lokasyonlardan sıkılanlar ya da başka deneyimler arayanlar ise farklı seyahat stillerine yöneliyor. Bunlardan en güzeli ise mistik, gizemli ve saklı güzellikleri bünyesinde barındıran şehirler. İŞte bunlardan bazıları…

6Osaka, Japonya

Japonya; mimari yapıları, eğlence mekanları, yeme içme alışkanlıkları başta olmak üzere pek çok yönden farklı bir yaşam tarzını deneyimlemenize olanak tanıyor. Osaka, Japonya’nın Tokyo, Kyoto gibi temel lokasyonları kadar dikkat çekici gelmese de büyüleyici keşifler yapabileceğiniz bir yer oluyor. Osaka Nehri’nin kıyısındaki yapılar ve tapınaklar bile sizi etkilemeye yetebiliyor. Osaka, bir ticaret kenti ve mimari yapılarının yanında Japon mutfağının da kalbi olmasıyla da biliniyor.

5Lhasa, Çin

Lhasa, dünya üzerinde görebileceğiniz en mistik yerler listesinde başı çekiyor. Özerk bir bölge olan Tibet’in başkenti Lhasa, çok uzun zamanlar boyunca “Yasak Kent” olarak biliniyordu. Budizm dininin lideri Dalai Lama’nın da Çin işgaline kadar burada yaşadığı biliniyor. Bu sebeple Lhasa, Budizm dininin kalbi olmaya devam ediyor. Himalaya’nın eteklerinde olması, sisli ve puslu havanın hâkim olduğu mistik yapısı da oldukça merak uyandırıcı oluyor.

4Petra, Ürdün

Ürdün’de yer alan Petra şehri, tabiri caizse tarih kokuyor. Lut Gölü’nün de içinde bulunduğu Petra, uzun zaman önce yapılmış tarihi yapılarıyla önemli bir antik kent olarak Dünya Kültürel Mirası listesinde kendisine yer buluyor. Petra ekonomisi, turizme dayalı olduğu için ziyaretçilere yönelik eğlenceli etkinlikler bulmanız da hiç zor olmuyor. Birkaç dakika öncesinde milattan önceki zamanlara gitmişken birkaç dakika sonra kendinizi gece eğlencesinde bulabiliyorsunuz.

3Venedik, İtalya

“Sular Şehri” ya da “Kanallar Şehri” olarak bilinen Venedik, 117 adası ve 400’e yakın köprüsüyle Avrupa’da uğramadan geçemeyeceğiniz güzellikler barındırıyor. Gondol turlarıyla tüm şehri gezebilme imkanına sahip oluyorsunuz. San Marco Meydanı gibi ünlü merkezi bölgelerde günlük yaşam da oldukça canlı ve eğlenceli geçebiliyor.

2Sevilla, İspanya

Bir liman kenti olan Sevilla, çok kültürlü yapısı sayesinde şaşırtıcı güzellikleri tek bir kentte barındırıyor. Gezilmesi gereken yerlerin başında ise Alcazar Sarayı, Torre del Toro ve Plaza de Espana gibi tarihi güzellikler geliyor.

1Rio De Jenario, Brezilya

Dünya çapında ünlü ve muhteşem bir eser olan Kurtarıcı İsa Heykeli, dünyanın en büyük festivallerinden biri olan Rio Karnavalı, bir çok insanın bildiği Copacabana Plajı, ünlü Maracana Stadyumu ve Botanik Bahçeleri gibi çok önemli turistik değerlere sahip olan Rio De Jenario, turistler için bir cennet gibi görülüyor.