Şampiyonlar Ligi’nde tarihi ve mucizevi bir gece yaşandı

İspanyol takımı Barcelona, ilk turunda 4 – 0 kaybettiği maçın rövanşında Paris Saint Germain’i 6 – 1’lik sonuçla Camp Nou’da ezdi geçti.

Katalan ekibi, 88’inci dakikasına 3-1 önde girdiği ve turu geçmek için uzatma anları dahil 7 dakikada 3 gole ihtiyacı olduğu maçta, arka arkaya 3 kez fileleri havalandırarak rakibini 6-1 yendi ve unutulmaz bir geri dönüşe imza attı.

Bu sonuçla adını çeyrek finale yazdıran taraf Barcelona olurken efsanevi maçın ardından taraftarlar sokaklara akın etti.

Tarihe not düştüklerini söyleyen taraftar Albert Marin, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Mükemmel bir maçtı. Son dakikaya kadar endişeliydik. Kimse on dakika içerisinde üç gol birden kaydedeceğimizi beklemiyordu. Bunu sadece Barça gibi bir ekip yapabilir. Tarihe bir not düştük. Biz çok büyüğüz”

Dünyanın en büyüklerinden biri olduklarını dile getiren Adrian Perez isimli taraftar ise, “Tarihteki ve dünyadaki en iyi takımız” ifadelerini kullandı.

Kutlamalara katılan taraftar Alex Martin de böylesi bir sonucu kendilerinin bile tahmin edemediğini dile getirdi:

“Böylesini ummuyorduk. Son dakikada oldu, muhteşemdi. Söyleyecek kelime bulamıyorum”

Binlerce taraftar tarihi zaferi kutlamak için meydanlara akın ederken sosyal medyada platformlarında da milyonlarca kutlama mesajı yazıldı.

Rövanş karşılaşması boyunca 1,9 milyon tweet atıldı.

Barcelona’nın İspanyol futbolcusu Sergi Roberto’nun attığı son golün ardından bir dakika içerisinde 83 bin 565 mesaj gönderildi.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/839747676514238464?ref_src=twsrc%5Etfw

İspanyol kulübünün Twitter hesabından maç sonunda atılan, “Maç bitti.Barcelona: 6 – PSG: 1. Tüm zamanların en büyük geri dönüşü. Barça çeyrek finalde Tarih yazdık.” mesaj ise 45 bin kez retweet edildi.

Bu arada karşılaşmanın 65’inci dakikasında oyuna giren milli futbolcu Arda Turan, tur sevincini “Siz ‘futbol takımı’ dersiniz, biz ‘Barça’. Siz ‘imkansız’ dersiniz, biz ‘normal’.” ifadeleriyle belirtti.

Barcelona’nın son golünü kaydeden İspanyol Sergi Roberto, “İnanılmaz. Hep birlikte başardık. Çok büyük bir takım ve taraftara sahibiz” şeklinde görüş belirtti.

https://twitter.com/SergiRoberto10/status/839613334597033985

Farklı galibiyette büyük pay sahibi olan Brezilyalı Neymar, “Tarihimize saygı duyun” yorumunu yaptı. Neymar, ilk maçın ardından PSG’den Adrien Rabiot ve Layvin Kurzawa’nın elleriyle 4 ve 2 işareti yaptığı fotoğrafa ise 6 gollü galibiyetlerine atıfta bulunup “4+2=6” yazısı ekleyerek alaylı bir şekilde karşılık verdi.

Uruguaylı golcü Luis Suarez, “Başardık. Tüm Barça taraftarlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/LuisSuarez9/status/839615511797301248

İspanyol ekibinin kaptanı Andres Iniesta, sosyal medya hesabına “Barcelona sen çok yaşa” diye yazdı.