Türkiye İş Bankası’nın, Türkiye Satranç Federasyonu ana sponsorluğu kapsamında Antalya’da gerçekleştirdiği Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonası’na 2 bin 524 sporcu katıldı.

Türkiye İş Bankası’nın, 2005 yılından bu yana ana sponsoru olduğu Türkiye Satranç Federasyonu, dev bir satranç buluşmasına imza attı. Türkiye Küçükler Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası ve Türkiye Emektarlar Şampiyonası’na Antalya ev sahipliği yaptı.

Organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından 2 bin 524 sporcu katıldı. Ailelerle birlikte yaklaşık 6 bin kişi satranç buluşmasında bir araya geldi. Küçükler ve yıldızlar şampiyonalarında başarılı olan sporcular; dünya ve Avrupa yaş grupları şampiyonaları, dünya ve Avrupa okullar şampiyonaları, uluslararası ve ulusal turnuvalara davet edilecek.

Türkiye Emektarlar Şampiyonası’nda kategorilerine göre ilk üç dereceyi alan sporcular ise uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil edecekler. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye’nin son dönemde bir satranç ülkesi olarak anıldığına dikkat çekti. Tulay, dev katılımlı son organizasyon sayesinde, dünya satranç otoritelerinin ilgisini daha da fazla çekeceklerini vurguladı.