Şenol Güneş’ten açıklama! Emre Mor…

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Güneş, adı Beşiktaş’la anılan milli futbolcu Emre Mor’un transfer gündemlerinde olmadığını söyledi.

LYON’A ELENİRSEK HAYAL KIRIKLIĞI YARATMAZ

Ligde ve UEFA’da yarışan bir takımız. Önümüzde 9 maç var. Bizim şu an öncelik olarak gördüğümüz iki tane Lyon maçları var. İki maçta da en güzel maçlarımızı oynayıp turu geçmek istiyoruz. Rakibin güçlü bir takım olduğunu biliyoruz. Bu maçta turu geçersek, bize artı bir güven verir, yolumuzun açık olacağını gösterir. Ama aksi durumda da bir hayal kırıklığı yaratmaz.

GENÇLERBİRLİĞİ ZOR BİR RAKİP

Ligde ilk olarak Gençlerbirliği ile oynayacağız. Koşan bir takım savunma anlayışı iyi olan bir takım. Biz de kendi sahamızda oynuyoruz. Taraftarımızla bütünleştiğimiz zaman daha da etkili olabilen bir takımız. Milli maç nedeniyle bir dağınıklık olduğu bir gerçek. Milli takımdan gelecek oyuncularımızdan henüz üçü katılmadı. Onları bekliyoruz.

LİGDE HALA HİÇBİR ŞEYİN GARANTİSİ YOK

Lyon maçında da futbol keyfiyle oynayarak netice almaya çalışacağız. Alamadığımızda da takımımızı alkışlarız. Lig şampiyonluğuna geldiğimizde, hala bir şeyin garantisi yok. Beşiktaş için daha güzel günlerin olması için bugünden itibaren daha dikkatli olmalıyız. Lyon maçının ayrı bir hikayesi olmasını bekliyorum. Biz de olağanüstü oynayarak kendimizi göstermek istiyoruz. Hücum anlamında en iyi takımla oynuyoruz. Biz de hücum oynuyoruz. Turdan çok oynayacağımız oyunla Lyon takımı ile neredeyiz, bunu görmek için hazırlanacağız.’

FUTBOL HER ŞEY DEMEK DEĞİLDİR

Bütün rakiplerimizin güçlü olmasını isteriz. En iyisinn ortaya çıkmasını bekleriz. Kulüpler arasında düşmanlık olmaz, rekabet olur. Dostluğun ön plana çıktığı ve lig sonunda en iyi olanın ön plana çıktığı bir futbol diliyoruz. Zayıf takımlar, güçsüz takımlar karşısında alınacak sonuçlar sizi de güçsüz gösterir, zayıf gösterir. Futbol her şey demek değildir, futbol dışında da bir hayat olduğunu unutmayalım. Bunun içerisine edebiyat ve kültürü de sokabiliriz. Sadece futbol olursa kendimizi yıpratırız.


 

TOLGA ZENGİN KATKI YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Taraftarlarımızdan oyuncularımız hakkında kötü tezahüratları görmek istemiyoruz. Daha önce Olcay’a oldu şimdi Tolga’ya oluyor. Oyuncularımızı bu şekilde bitiririz. Bu tip duygusal kırılmaları doğru bulmuyorum. Olcay ve Tolga, saha içerisinde saha dışında büyük katkıları oldu. Kaptan hala buna devam ediyor. Evet hatalı gol yemiştir, kendisi de söyler. Sorunu hatayı söylemek ve karşılığında düzeltmek yerine, tam tersine dışlamak diğer oyuncuları da kulübü de zarara uğratır. Koşullar ne olursa olsun büyük oyuncular işini iyi yapacak, iyi başlayacak ve iyi bitirecek. Ben de oyuncularıma çok güveniyorum. Lig bittiğinde de şampiyonluğu da getirirler. Onun için uğraşıyoruz. Beklentimiz de budur.

BASKI ALTINA ALMAK, HAKEMLERE VE KULÜPLERE ZARAR VERİR

Hakemler ne kadar iyiyse biz de iyiyiz. Buradaki tartışma mutlaka olacaktır. Burada kötülemek, baskı altına almak, hakemlere ve kulüplere zarar verir. Bizim için her maçın ayrı bir hikayesi var. Lyon maçının ayrı bir hikayesinin olacağını düşünüyorum. Orada olağanüstü bir taraftar desteği olacak. Güçlü ve iyi bir takım ile oynuyoruz. Kalan takımlar içerisinde futbol adına en iyi futbolu oynayan takıma karşı oynuyoruz. Beşiktaş, Avrupa’da nasıl oynayabileceğini herkese gösterecektir. Turdan çok oyun olarak Lyon’un neresindeyiz onu görmek istiyoruz.

CANER VE DEMBA BA’NIN DURUMU

İki hazırlık maçında da eksik maçı olanları oynattık. Uzun süre ayrılıktan dolayı maç performansını yakalamak kolay değil. Şu anda olumlu gidiyor. Eski hallerine göre gerideler, sakatlık durumlarına göre iyiler. Caner’in isteği çok fazla. Hatta Sancaktepe hazırlık maçında da oynamak istedi. Çok istedi, oynatmamıştık. Diğer hazırlık maçında oynattım. Fiziksel yüklenmeden dolayı gerginlik var. Çok ciddi gözükmüyor. Ne zaman oynayacağı performansına bağlı. Demba ba bu konuda daha dengeli gidiyor. Şu anda bir sıkıntısı yok. İhtiyaç durumuna göre hazırlayabiliriz. Caner, Lyon maçına kadar hazır olursa düşünebiliriz. Demba Ba’nın durumuna göre ligde oynatabiliriz. Veli ve Aboubakar dışında Gençlerbirliği maçında eksiğimiz yok.

YÖNETİME TRANSFER LİSTESİ VERMEDİM

Aboubakar, Antalyaspor maçından sonra gelip benimle konuştu. Bugün de transfer listesi ile ilgili yönetime bir bilgi vermedim. Sezon sonu yaklaştıkça bunlar çok konuşuluyor. Aboubakar çok çalışkan, istekli bir oyuncu. Eksikleri giderilsin diye Porto dışında bir takıma verildi. Oyuncu olarak eksiklikleri var. Her geçen gün iyi duruma geliyor. Bazı şeyleri karıştırıyoruz. Hiç beklenmeyen şekilde Olympiakos maçında kafa attı. Şartlar ne olursa olsun büyük oyuncuların davranışları da büyük olur. Konya maçında Necip nasıl dışarı atıldıysa o da atılmıştır. Asla kasıt yok. Ben hakem olsam Antalyaspor maçındaki sarı kartı çıkarmam. Bunun üzerinden Aboubakar’ı yargılamalarını doğru bulmuyorum. Diğer maçtaki hareketinde tabii ki hatalıydı, ceza verilmeli. Bu bir süreçtir. Genel itibari ile saygılıdır. İçine kapanık bir futbolcu. Üst üste oldu, belki hiç olmayabilir. Şu anda Aboubakar’ı Olympiakos maçı için yanlış buluyorum. Onun dışında işini seven hırslı bir oyuncu. Necip’in sert agresif oyunu vardır, karakterdir. Oğuzhan daha tekniktir. Bunlar tarzdır.

BEN LYON’U DAHA SONRA İSTERDİM

Türk takımlarının planlamasında UEFA şampiyonu olacağız diye yapılmıyor. Ligde şampiyon olacağız diye yapılıyor. Sonuçlar sizi bir yere getirebilir ama şu an Lyon’un avantajı kadrosunun bizden daha iyi görüntü vermesi. Manchester United’da öyle. Ben Lyon’u daha sonra isterdim. İsmi Manchester’a göre daha geride ama oyunu ileride. Zorlukları aşarak geldik, aynı zorluklar burada da olacaktır. Hedefimiz aslanlar gibi futbolumuzu ortaya koymak. İyi oynuyorlar ama biz de o oyunu oynamaya çalışıyoruz. İki maçın oynanacak olduğu dönem çok önemlidir.’

BİZİM İÇİN İKİNCİLİK BAŞARI KABUL EDİLMEYECEK

Puan olarak başarısız durumdayız. Telafi etme şansımız var, daha çok çalış. Şu an Başakşehir en başarılı takımlardan bir tanesi. Onların üzerinde bir baskı olmayacaktır. Bizim için ikincilik başarı kabul edilmeyecek. Bu yüzden daha dikkatli olmalıyız. Fenerbahçe ve Galatasaray da kovalayacaktır.

EMRE MOR GÜNDEMİMİZDE YOK

Benim gündemimde hiçbir oyuncu yok (Emre Mor sorusuna cevap) Daha önce onunla görüşmelerimiz olmuştu. Konuşuldu, beğenilmişti. Çok yetenekli. Dünya çapında bir futbolcu olmasını bekliyoruz ama bizim gündemimizde yok. Emre dahil hiçbir oyuncu gündemimizde yok.

YABANCI FUTBOLCU SAYISI

Türk futbolunda yabancı serbestliğinin bu kadar fazla olmasını doğru bulmadığımı daha önce söylemiştim. Bu konuların şu an tartışılması da tuhaf. Daha önce alınmış bir karar var, neden tartışılıyor?

VİDEO HAKEM UYGULAMASININ BİR ZARARI OLMAZ

Video hakem olmalı ama daha yeni. Bizim olaya bakışımız taraflı. Video hakem bile olsa penaltı tartışılacak. Biz daha hoş görülü bakacakmayız hayır bakmayacağız. Futbol kültürümüz geliştirmemiz gerek. Teknolojinin girmesinin bi sakıncası yok ama özünü bozmamak kaydıyla. Süre önemli. Çünkü oyun başladıktan sonra kararı geri alamazsınız. O süre ne kadar olacak oyun ne kadar duracak o önemli. Zararı olacağını düşünmüyorum. Benim zamanımda kaleci topu alıp bırakıyor, alıp bırakıyordu. Ben de skor lehimize olduğunda zaman çaldım.

OLCAY’IN GİTMESİNE ÜZÜLDÜM

Olcay Şahan’ın başarısındaki en büyük payın Ersun Yanal olduğunu açıklaması sorulması üzerine Şenol Güneş, ‘Olcay çok iyi oyuncu gitmesine üzüldüm. Zaman zaman oynamadığı için gitti. Ekonomik koşulları oynanama koşulları daha iyi olsaydı gitmezdi. Hocasını övdüyse doğru yapmıştır. Olcay’ın buradan gitmesi kayıptır. Trabzonspor’un kazancıdır. Trabzonspor’a uyum sağlamıştır, karakteri mükemmeldir. Burada olumsuzluklar oldu dışarı almak zorunda kaldım. Bizim için her oyuncu değerlidir ve bu değeri de vereceğiz. Ama ne oldu Olcay gitti, Allah yolunu açık etsin. Giderse de biz yine ona saygısızlık yapmayacağız. O hala Beşiktaş’ın çocuğu olarak görülmelidir. Beşiktaş camiası Olcay’ın Trabzonspor’da başarılı olmasından gurur duymalıdır. Eğer yanlış bir şey yaparsa üzülürüz. Öğretememişiz diye. Ama demek ki burada bir şeyler öğretmişiz. Güzel bir şey bu.

SÖZLEŞMESİNİN UZATILMASI

Yeni bir şey yok. İlişkilerimizde bir sorunu yok. Kulübün beklentilerini biliyoruz. Çok iyi bir başkan ve yönetimimiz var ve onların önceliği ve sorumlulukları var. Bunun konuşulmasını bile doğru bulmuyoruz. Geçen sezonki şampiyonluğun üzerine yeni şampiyonluk eklemek zorundayız. Sözleşmesi bitmek üzere oyuncular var öncelik onların sözleşmelerinin halledilmesidir. Burada baş aktörler oyunculardır. (Bir komedi programından örnek vererek) sudan sebeplerle kavga edeceğimize dokunmamak en iyisi. Garp çephesinde değişen bir şey yok.

VELİ’NİN DURUMU İYİ DEĞİL

Gökhan İnler çok kaliteli bir oyuncu. Ama bizim oyun anlayışımız ile onunki biraz oturmadı. Veli’nin durumu kötü. Bizimle hiç çalışamadı. Ayrı çalışıyor ama tekrar ağrıyor. Çok üzücü bir durum. Şanssızlık mı hata mı diyeyim artık. Pek iyi değil durumu.

GÜNEŞ’İN KIZININ YAPTIĞI PASTA KESİLDİ

Basın toplantısının ardından Şenol Güneş basın mensuplarının pasta yemeye davet etti. Güneş, pastayı kızının yaptığını belirterek, ‘Özel bir pasta sıradan bir pasta değil, ama siz adına ‘şampiyoluk pastası’ derseniz benim için makul bir isimdir dedi. Şenol Güneş pastayı, Beşiktaş yöneticisi Ahmet Nur Çebi ve basın mensuplarıyla birlikte kesti.