Tarihi meydana 600 bin çiçekle Japon Halısı yapıldı

Brüksel’in tarihi meydanı çiçeklerle Japon halısına bezendi
ANADOLU AJANSI


BRÜKSEL- Brüksel’in dünyaca ünlü meydanı Grand Place, 600 bin begonya ve dalya çiçeği kullanılarak dev Japon halısına dönüştürüldü.

Photo by EPA/STEPHANIE LECOCQ
Photo by EPA/STEPHANIE LECOCQ

Belçika ve Japonya arasındaki ilişkilerin 150’nci yılı etkinlikleri kapsamında tarihi ve turistik meydanın ortasına, 75 metre uzunluğunda ve 24 metre genişliğinde, bin 800 metrekarelik alana yayılan Japon halısı motifi için 120 işçi gün boyu çalıştı.

Kırmızı, turuncu, mor, yeşil ve sarı begonya ve dalya çiçekleri ile çim kullanılarak halı motifine dönüştürülen meydan, turistlerin ilgi odağı oldu.

Japonya’nın Brüksel Büyükelçisi, etkinlikte bu sene Japon halısına yer verilmesinden onur duyduklarını belirterek, halıda, çiçek, kuş, rüzgar, ay, balık motiflerine yer verildiğini söyledi.

Photo by EPA/STEPHANIE LECOCQ
Photo by EPA/STEPHANIE LECOCQ

600 bin çiçek kullanıldı

Etkinliğin teknik sorumlusu Koen Vondenbusch, “Sabah saat 5.00’te başladık. Şimdi saat 11.00 gibi ve neredeyse bitti. 120 gönüllü çalışan yardım etti. Begonya ve dalyadan oluşan 600 bin çiçek kullandık. Ayrıca bu sene ilk kez renkli kabuklara da yer verdik. Japon halısı desenleri bunu gerektirdi. Kolay olmadı ama yaptığımız işten gurur duyuyoruz” dedi.

15 Ağustos’a kadar sürecek etkinlik kapsamında Grand Place’a on binlerce ziyaretçi bekleniyor. Çiçek halı, 5 avro ücret karşılığında meydandaki tarihi belediye binasının balkonundan da görülebilecek.

Grand Place’da ilk olarak 1971’de başlatılan ve 1986’dan itibaren her 2 yılda bir düzenlenen çiçek halı etkinliği için ağırlıklı olarak Belçika’nın Gent kentinde yetiştirilen begonya çiçekleri kullanılıyor. Belçika, 17’nci yüzyılda Güney Amerika’da keşfedilen canlı renkli begonya çiçeklerinin en büyük üreticisi konumunda.

Brüksel’in tarihi meydanı 2014’te, Türklerin Belçika’ya göçünün 50’nci yılı anısına Türk halısına bezenmişti.