The Society of Foreign Consuls (SOFC) New York’ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla farklı ülkelerden seçtiği 18 başarılı kadını onurlandırdı.

NEW YORK – Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nun evsahipliğinde yapılan geleneksel ödül töreninde New York’ta bulunan 115 ülkenin Başkonsolos ve Fahri Konsolosları bir araya geldi. 300’den fazla konuğun katıldığı ödül töreninde dünya kadınlarının toplumsal yardımları, katkıları ve başarıları takdir edildi ve ödüllendirildi.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen törenin moderatörlüğünü SOFC dönem başkanı Kolombiya Konsolosu Maria Isabel Nieto, ev sahipliğini Çek Cumhuriyeti Başkonsolosu Martin Dvorak yaparken resepsiyonun sponsorluğunu Kazakistan Başkonsolosu Raushan Yesbulatova yaptı. Ödül töreni sonrasi konuklara farklı ülkelerin yemekleri tanıtıldı.

Törene katılan Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams konuşmasında, kadınların Amerika Birleşik Devletleri’nde iş ve sosyal yaşama sağladıkları pozitif katkıdan bahsederken göçmen kadınların başarılarının Amerikan toplumuna örnek olduğunu, göçmen kadınların kendi toplumları arasındaki bağın güçlenmesinde önemli rol oynadıklarından duyduğu memnuniyetten söz etti.

Eric Adams Brooklyn Belediye Baskani

Bu yıl Türkiye adına ödüle Tülay Taşkent layık görülürken, 18 başarılı kadın aday arasında, Rahmouna Rouni (Cezayir), Nayeema Khan (Bangladesh), Janet C. Malone (Barbados), Boriana Pavlova (Bulgaristan), Betty Garces (Kolombiya), Eteri Chkadua (Gürcistan), Rodneyse Bichotte (Haiti), Zsuzsa Marka (Macaristan), Malina Shah (Hindistan), Amalia Suryani (Endonezya), Yvonne Graham (Jamaica), Gaukhar Noortas (Kazakistan), Albana Krasniqi (Kosova), Analisa Leonor Balares (Filipinler), Tatiana Deptola (Rusya), Dr. Rasha Al-Bawardy (Arabistan), Luba Gregus Mason (Slovakya) yer aldı.

Tülay Taşkent’in ödülü Kolombiya Konsolosu Maria Isabel Nieto ve Başkonsolos Ertan Yalçın tarafından verildi.

Kolombiya Konsolosu Maria Isabel Nieto, Başkonsolos Ertan Yalçın, Tülay Taşkent… PHOTO by Engin T. Sevimli

‘The Society of Foreign Consuls’, 1925 yılında New York’ta kurulmuş, 92 yıldır dünyanın en büyük diplomat topluluğu olma özelliğini taşıyor. New York’ta bulunan 115 Başkonsolosluk ve Fahri konsolosun üye olduğu ve üye ülke temsilcilerinden oluşan seçilmişler tarafından idare ediliyor. Kurum Amerika’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçiliği, New York Belediyesi ile birlikte çalışıyor.

SOFC federal ve eyaletlerde yardım ve kültürel etkinlikler düzenliyor, bağışlar yapıyor. St. Jude Children’s Research Hospital, Paul Newman’s Hole In The Wall Gang Camp, Care International and the American Cancer Society için geçtiğimiz yıllarda 850 bin dolar bağışta bulundu.


TURKISH LIFE NEWS | OZEL HABER | © 2017 NEW YORK
Haber ve fotoğraflar izin alınmadan kullanılamaz, kopyalanamaz. Tüm hakları saklıdır.