TIME dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı geleneksel TIME 100 listesine giren Erdoğan’ın tanıtım yazısı Can Dündar’a yazdırıldı.

TIME dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişiyi sıraladığı geleneksel TIME 100 listesini açıklandı.

Bu yıl 14. kez hazırlanan TIME 100 listesi, öncüler, titanlar, sanatçılar, liderler ve ikonlar olmak üzere 5 ayrı kategoride dünyanın en etkili isimlerini belirliyor. ‘Liderler’ kategorisinde Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump, Vladimir Putin, Papa Francis gibi isimler yer aldı.

TANITIM YAZISINI CAN DÜNDAR YAZDI

Dergi Erdoğan’ın tanıtım yazısını Türkiye’de casuslukla suçlanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Can Dündar’a yazdırdı.

Erdoğan’ı eleştiren Dündar’ın tanıtım yazısında şu ifadeler yer aldı:

Batı demokrasisine yönelik bir asırlık çağdaşlamanın ardından, Mustafa Kemal tarafından kurulan laik Türkiye Cumhuriyeti, onun yerini almaya niyetli bir kişi tarafından yıkılabilir.

Recep Tayyip Erdoğan, 2001 yılında büyük ekonomik krizden sonra batının desteklediği ‘Müslüman demokrat’ olarak iktidara geldi. 15 yıl içinde gücü ve kudreti sayesinde kazandığı altı seçimden sonra iktidar sarhoşu oldu. Ben dahil, rejimi eleştiren birçok gazeteciyi hapse attı.15 Temmuz darbe girişiminde sonra yaklaşık 70 bin kişiyi daha tutukladı.

Her zamankinden daha otoriter, ekomomideki dengesizliği gizlemeye çalışan ve batıdan uzaklaşan Erdoğan, gücünü önemli ölçüde artıracak bir anayasa referandumunda zafere ulaştığını açıkladı. Ama sadece şehirleri kaybettiği için değil, ayrıca her tarafı suçlama kabiliyetini kaybettiği için bu sonun başlangıcı olabilir.”