Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki ilişkiler İran’ın füze denemesinin ardından gerginleşti. Tahran’a tepki gösteren Başkan Donald Trump, İran’ın “ateşle oynadığını” belirtti. Trump kendisinin Obama gibi “nazik” olmayacağını da yazdı.

Bu mesajın ardından Amerikan yönetimi harekete geçti. Hazine Bakanlığı aralarında Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin’den de olmak üzere 12 kurum ve 13 bireye ekonomik yaptırım uygulama kararı aldı.

İran yönetimi ise Amerika’nın tehditlerini sert bir dille yanıtladı:

“Bir kurtlar dünyasında yaşıyoruz. Amerika’nın kibirli hükümeti gibi kurtlar. Bu kurtlar dünyasında silahsız mı kalmalıyız ve onlar her istediklerini yapabilmeliler mi? Katiyen. Bu asla olmayacak.”

Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasındaki ilişkiler 2015’te imzalanan nükleer anlaşmanın ardından zayıf da olsa bir ivme yakalamıştı. Resmi olarak iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler 1980’den beri askıda bulunuyor.

Bu gerginlik spora da sıçradı. Amerika’nın İran’dan gelen kişileri ülkeye kabul etmemesine yanıt olarak İran, Amerikan güreş takımına vize vermedi.