New York Fashion Week
New York Fashion Week

“Fashion Istanbul” projesi, NYFW The Shows New York Moda Haftası kapsamında podyuma çıkacak olan Türk tasarımcıların bir karma defilesi niteliğini taşıyor.

House of Ogan sahibi Gizem Ogan Yazgan

12 Eylül 2016 tarihinde, saat 21:00’da resmi defile mekanlarından biri olan Skylight Clarkson SQ da, 2017 İlkbaharYaz koleksiyonlarını podyumda sergileyecek olan marka ve tasarımcılar arasında House of Ogan, L’Atelier Caché, 113 Studio, Erol Albayrak ve Nilufer Satorius yer alıyor.

Bu defileyle, şüphesiz Türk tasarım markaları Amerikan moda endüstrisine ve dolayısıyla dünyaya açılma şansı yakalamış olacaklar.

113 Studio tasarımcıları Gülfem Erdavran, Alp Kemaloğlu, Pırıl Erdavran .
113 Studio tasarımcıları Gülfem Erdavran, Alp Kemaloğlu, Pırıl Erdavran.

İşlerini ABD ve dünya pazarına sunarak genişlemeyi hedefleyen tasarımcılar için eşsiz bir fırsat olan “Fashion Istanbul” defilesini, satın alma görevlileri, medya mensupları, moda yazarları, blogger’lar ve seçkin bir davetli kitlesi izleyecek. Defile, aynı zamanda Türkiye ile çalışmayı planlayanlara İstanbul moda endüstrisini tanıtmak anlamında farklı bir önem arz ediyor.

Projenin mimarı, New York merkezli danışmanlık şirketi TORIUS’un sahibi ve moda tasarımcısı Nilüfer Satorius.

Proje, New York merkezli bir danışmanlık şirketi olan TORIUS LLC, Nilufer Satorius tarafından yaratıldı ve üretildi. IMG nin duzenledigi NYFW The Shows da ilk kez Turk markalar karma defile ile ve resmi New York moda takvimde dunyanin onde gelen markalariyla yer aliyor. Defile sonrasında, defilede yer alan tasarımcılara ait koleksiyonlar şirketin New York showroom’unda Nilufer Satorius’un 5th Avenue showroomunda sergilenmeye devam edecek.

Modacı Erol Albayrak

Modacı Nihan Topaloğlu [L’Atelier Cache]
Katılan tasarımcılarla ilişkiler, tasarımcıların basınla ilişkileri ve iletişim faaliyetleri Yasemin Eke ve Serhat Şengül’ün kurucu ortakları olduğu, İstanbul merkezli Rack tarafından yürütülüyor.

Yasemin Eke ve Serhat Şengül

Projenin resmi ayakkabı sponsorluğunu ‘CHETICS America’, makyaj sponsorluğunu ise ‘NOTE Cosmetics’ üstlenirken, saçlar bir Türk saç ürünleri markası olan Fonex tarafından yapılacak.

New York Moda Haftası Programı