Türk Büyükelçiliği Konutu Önünde Kavga

Washington’da Türk Büyükelçiliği Konutu önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden grupla Erdoğan’ın korumaları arasinda kavga çıktı. Amerikan polisi kavgayı güçlükle ayırabildi.

Olaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuta gelmeden önce başladı, Erdoğan’ın gelmesiyle kavga daha da büyüdü. Kavgaya karışan 9 kişi aldıkları darbeler sonucu yaralandı.

Cumhurbaşkanı gelmeden önce konutun karşı kaldırımında toplanan ve ellerinde yasadışı terör örgütü pankartları taşıyan HDP’li grup Erdoğan aleyhine sloganlar atmaya başladı.

Bunun üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla konutun önünde bulunan grup da protestocu grup arasında sözlü sataşmalar yaşandı.

Bir süre sonra sataşmalar kavgaya dönüştü. Kavgaya Erdoğan’ın koruma ekibinde bulunanlar da dahil oldu.

Bir ara Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç konutun önüne gelerek polisleri uyardı.

İlk arbede atlatıldıktan bir süre sonra kavgaya Erdoğan’ın yakın koruma ekibi de katıldı. Yumruklar, tekmeler havada uçuştu. Washington polisi kavgayı önlemek için bir hayli zorlandı. Polis, kavgaya karışan korumalara karşı da cop kullandı.

Hareketli anların ardından ek emniyet kuvvetleri bölgeye geldi ve olaylar yatıştı. Yoğun güvenlik önlemleri alan polis Büyükelçilik Resmi Konutu’nun bulunduğu Sheridan Meydanı’na giriş çıkışları kapadı.

Olayların yatışmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konut önünde toplanan ve kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla bir araya geldi.