Turk tasarımcıların 2017 ilkbahar-yaz koleksiyonları New York Moda Haftası kapsamında Fashion İstanbul teması ile podyuma çıktı. Defilede sergilenen Geleneksel Türk Çarıkları ve Ebru desenli kostümler büyük ilgi gördü.


NEW YORK – İstanbul Fashion projesi New York Moda Haftası (NYFW) kapsamında yapılan bir ilk olma özelliğini taşıyor. Proje ile Türk tasarımcılarına moda dünyasının önde gelen markaları ile aynı podyumu paylaşma fırsatı sağlandı.

Geleneksel Battal Ebru desenli bluz. Photo by © Engin Tufan Sevimli
Geleneksel Battal Ebru desenli bluz. Photo by © Engin Tufan Sevimli

New York Moda Haftası’nda ilk kez sergilenen Türk çarıkları renk ve farklı modelleriyle ilgi çekti. CHETICS markasının Türkiye’deki atölyesinde tamamen elde ve organik deri ve toprak boyalarla üretilen çarıklar 2017 bahar-yaz aylarında Dünya sokakalarını adımlayacak.

Defile NYFW’nin resmi mekanı olan Skylight Clarkson Square’de gerçekleşti. New York Başkonsolosu Ertan Yalçın eşi Başak Yalçın’ın da izlediği defileye, moda blog yazarlari, moda sektöründe faaliyet gösteren ünlü markaların temsilcileri, Amerikan medyası ve 500 seçkin konuk katıldı.

Ebru Sanatçısı Bingül Sevimli'nin kolleksiyonundan modern Ebru desenli bluz. Photo by Engin Tufan Sevimli
Ebru Sanatçısı Bingül Sevimli’nin kolleksiyonundan modern Ebru desenli bluz. Photo by Engin Tufan Sevimli

New York’ta yaşayan Ebru Sanatçısı Bingül Sevimli’nin Modacı Nilüfer Satorius için tasarladığı Ebru’lu desenler 2017 moda trendlerine farklı bir bakış açısı getirecek.

Projenin resmi ayakkabı sponsorluğunu ‘CHETICS’, makyaj sponsorluğunu ise ‘NOTE Cosmetics’ üstlenirken, saçlar bir Türk saç ürünleri markası olan Fonex tarafından gerçekleşti. Defilede Türk Model Didem Soydan’da podyuma çıktı.

Defilede yer alan tasarımcılara ait koleksiyonlar, Nilufer Satorius’un 5th Avenue’de bulunan showroomunda sergilenmeye devam edecek.

New York merkezli danışmanlık şirketi olan TORIUS'un sahibi Modaci Nilufer Satorius
New York merkezli danışmanlık şirketi olan TORIUS’un sahibi Modaci Nilufer Satorius