Mikro blog devi Twitter’ın NBA ve MLS maçlarının dijital haklarını almak için harekete geçtiği iddia ediliyor. Şirketin bu yönde bir anlaşma yapması durumunda milyonlarca izleyicisi bulunan basketbol ve beyzbol müsabakaları Twitter üzerinden canlı yayınlanacak.

Dünyanın en önemli tenis turnuvalarından birisi olarak görülen Wimbledon’daki bazı müsabakaları platformu üzerinden canlı yayınlayan Twitter, gözünü diğer önemli spor müsabakalarına dikti.

Mikro blog devine yakın kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, Twitter, ABD’deki en çok izlenen spor müsabakalarından biri olan NBA ve MLS maçlarının dijital haklarını almak için harekete geçti.

Aynı iddiaya göre, benzer müsabakalara ev sahipliği yapan Turner’daki yayınların dijital hakları da Twitter’ın hedefinde.

Twitter’ın bu yönde bir anlaşma yapması durumunda milyonlarca izleyicisi bulunan basketbol ve beyzbol müsabakaları Twitter üzerinden canlı yayınlanacak.

Geçtiğimiz yıllarda satın aldığı Periscope üzerinden canlı yayın imkanı sunan Twitter’ın spor alanındaki bu girişimine yönelik henüz resmi bir kanalı bulunmuyor.

Ancak mikro blog devi, dün Wimbledon’daki bazı müsabakaları Twitter üzerinden canlı yayınlayarak bu alandaki ilk adımını attı.

Twitter’dan söz konusu iddia ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmazken, Twitter’ın bu adımı bu özelliğin test çalışması olarak görülüyor.