Windows 10 Creators güncellemesi erkenden indirilebilecek!

Windows 10’un merakla beklenen Creators güncellemesi yakında tüm kullanıcılar için aktif olacak ama isterseniz daha erkenden güncellemeyi yüklemeniz mümkün.

Dünyanın çok kullanılan bilgisayar işletim sistemi Windows, 10’uncu sürümü ile beğeni toplamaya devam ediyor. Windows’un yaratıcısı teknoloji devi Microsoft da, sistemi daha popüler hale getirebilmek için devamlı çeşitli geliştirmeler hazırlıyor. Bunların en büyüklerinden biri, Windows 10’a yaratıcı insanlar ve tasarımcılar için tonla yeni özelllik getirecek ‘Windows 10 Creators Update’.

Windows 10 Creators Update ile yeni neler geliyor?

Creators Update normalde 11 Nisan 2017 tarihinden itibaren Windows 10 yüklü bilgisayarlara indirmeye resmi olarak açılacak. Fakat 11 Nisan’da tüm kullanıcılara aynı anda sunulmayacak, bölgeden bölgeye değişen tarihlerde kademe kademe açılacak. Eğer yeni güncelleme paketini indirmek için sabırsızlanıyorsanız, bunun bir yolu var.

Çünkü işletim sisteminin yeni güncellemesi aslında 11 Nisan’dan önce tamamlanmış ve indirilmeyi bekliyor olacak. Microsoft firması isteyenlerin Creators Update’i 5 Nisan tarihinde indirebileceğini açıkladı. Bunun için firmanın hazırladığı ‘Update Assistant’ isimli programın kullanılması gerekiyor.

Microsoft bu şekilde yapılacak ön güncellemenin otomatik olmayacağını, sadece teknik bilgisi yüksek kullanıcılara önerildiğini önemle ifade ediyor. Ayrıca Creators Update’i kurabilmek için Windows 10 işletim sisteminizin lisanslı ve orijinal olması da zorunlu tutulmuş.